Video Jocurile video, refugiul românilor în pandemie. Experţii avertizează că acest obicei poate avea efecte nocive asupra organismului
În stresul pandemieI, mulți români au găsit un refugiu în jocurile video. Unii chiar și-au dat întâlnire cu prietenii în locuri existente doar în spațiul virtual. Industria dezvoltatorilor de jocuri a crescut cu aproape 20% în ultimul an. Specialiștii trag, însă, un semnal de alarmă. Timpul îndelungat în fața ecranelor are efecte nocive asupra organismului.
Andrei Pașala, gamer: Avem un setup cu trei monitoare, calculatorul de streaming şi calculatorul de gaming, este un setup dual pentru a mă juca într-o perfomanţă mult mai bună.
Andrei şi-a descoperit pasiunea pentru jocuri acum cinci ani şi aşa arată acum "biroul" lui. Are în jurul lui 100 de mii de prieteni virtuali cu care interacționează
Andrei Pașala, gamer: Am văzut la niște prieteni că s-au apucat să se filmeze pe Youtube și am zis să încerc și eu.
Peste 8 milioane de români sunt în comuniateta jucătorilor, iar industria a crescut cu 19 la sută în primul an al pandemiei.
- YouTube a decis să ascundă aprecierile negative, pentru a promova o relaţie respectuoasă între utilizatori
- Netflix lansează o funcție asemănătoare TikTok, care le arată abonaţilor scurte clipuri din filme și emisiuni...
- Hackeri români, suspectaţi că au aderat la reţele de atacatori informatici cunoscute pe plan mondial, arestaţi
Andrei Pașala, gamer: A fost o creștere mult mai mare.
Cătălin Butnariu, Președinte RGDA: Jocurile video, ca cifră de afaceri la nivel global sunt la un nivel economic mai mare decât industria filmului și a muzicii la un loc.
Efectele statului îndelungat în faţa ecranului
Pentru mulți jocurile au ajuns o alternativă la ieşirile în oraș.
Cătălin Butnariu, Președinte RGDA: Oamenii au redescoperit jocurile ca modalitate de a petrece timpul, dar și ca o modalitate de interacțiune socială.
Ovidiu Telegescu, psihoterapeut: Dacă înainte mergeam la o ceainărie și jucam orice alt joc, dar socializam în mod direct, acum am înlocuit acel lucru cu jocurile video.
Nu doar bărbaţii iubesc jocurile video.
Cătălin Butnariu, Președinte RGDA: Distribuția între bărbați și femei este aproximativ egală. Media de vârstă a jucătorului în România este peste 30 de ani, chiar spre 35 de ani.
Jocurile reduc stresul şi sporesc atenția dar pot crea şi dependență.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰