Antena Meniu Search
x

7 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra o tabletă

Pentru că îţi doreşti să ţii pasul cu tehnologia, ai nevoie de cele mai noi şi utile gadgeturi: de la telefoanele mobile care îţi permit navigarea pe internet sau instalarea diverselor aplicaţii, până la laptopuri şi tablete, necesare atât la serviciu, cât şi în viaţa de zi cu zi.

Sfaturi la cumpărarea unei tablete
Lucruri pde ştiut înainte de a cumpăra o tabletă - Pexels

Pentru că îţi doreşti să ţii pasul cu tehnologia, ai nevoie de cele mai noi şi utile gadgeturi: de la telefoanele mobile care îţi permit navigarea pe internet sau instalarea diverselor aplicaţii, până la laptopuri şi tablete, necesare atât la serviciu, cât şi în viaţa de zi cu zi.

Datorită numeroaselor avantaje pe care le aduce utilizatorilor, tableta s-a bucurat de o popularitate în creştere. În comparaţie cu un laptop sau un calculator, tableta este mai uşoară şi mai mică, motiv pentru care îţi este mult mai simplu să o iei cu tine, oriunde ai nevoie. În afară de portabilitate, tableta îți oferă un alt avantaj: cu ajutorul ei poţi accesa instant o pagină web, datorită faptului că iese instantaneu din stand-by.

Iată șapte lucruri pe care trebuie să le știi despre tablete înainte de a achiziționa un astfel de gadget:

Tableta îţi poate înlocui laptopul?

În funcţie de cerinţele de la locul de muncă şi de aşteptările pe care le ai referitoare la tabletă, aceasta poate înlocui cu succes folosirea obişnuită a laptopului, cu mici excepţii.

Astfel, cu ajutorul tabletei poţi face aproape toate lucrurile pe care le rezolvai în mod obişnuit la laptop, de la crearea documentelor, până la navigarea pe internet și vizionarea filmelor preferate. Cu toate acestea, dacă ai nevoie de editare foto şi video precisă, un laptop poate fi mai practic. Dacă jobul tău implică mult scris, un ecran plat nu te va ajuta să înlocuieşti o tastatură, însă tableta îţi va fi utilă atunci când răspunzi la email-uri sau scrii un articol pe blog.

Tableta se poate conecta la internet, oriunde ai merge?

Fiindcă tableta este un gadget portabil uşor de transportat, trebuie să ştii dacă se poate conecta la internet, indiferent de locul unde alegi să o foloseşti.

Toate tabletele folosesc Wi-Fi, iar cele mai performante modele beneficiază şi de Wi-Fi dual band şi de Wi-fi hotspot, care iti permit accesul la internet. Mai mult, tabletele folosesc şi cartele SIM, pe care le poţi cumpăra cu o opţiune pentru date mobile, 3G sau 4G. Astfel, la mare sau la munte, acasă sau în oraş, te poţi bucura de acces nelimitat la internet.

Tableta are preţuri avantajoase?

Deşi cele mai performante modele de tablete ajung la preţul de achiziţie a unui laptop, datorită funcţiilor multiple şi a sistemului de operare performant, marea majoritate a tabletelor au preţuri avantajoase, accesibile oricărui buget. Poţi achiziționa tablete la preţuri bune de la ideall.ro. Cu ajutorul acestora te poţi bucura de numeroase avantaje:

  • Cameră foto performantă

  • Mesagerie: SMS, MMS, Email

  • Browser internet

  • Editor foto si video

  • MP3 sau MP4

  • Bluetooth

  • GPS

  • Port micro-USB

Poți printa documente cu ajutorul tabletei?

Dacă ţi-ar plăcea să foloseşti tableta pentru a printa diverse imagini sau documente, acest lucru este posibil, cu ajutorul tabletelor care au instalat un sistem de operare iOS, Windows şi Android. Nu vei avea nevoie decât de conexiunea la internet şi de imprimantă, apoi vei putea să printezi toate paginile de care ai nevoie.

Ce sistem de operare folosesc tabletele?

Aşa cum ştii deja, nu toate tabletele folosesc acelaşi sistem de operare şi, la fel ca telefoanele, se împart în trei categorii: iOS (pentru gama Apple), Android şi Windows, cel mai recent fiind Windows 10. Fiecare dintre aceste trei sisteme de operare funcţionează diferit, dar îţi permit să îţi personalizezi tableta cu toate aplicaţiile pe care ţi le doreşti, gratis sau contra cost.

Suita Office de pe tabletă este una dintre cele mai apreciate aplicaţii, împrumutate de pe versiunea desktop. Totodată, tabletele de la Android şi Apple pot rula jocuri complexe sau chiar cu grafică 3D şi au posibilitatea de a rula şi filme full HD, atât pe ecranul propriu cât şi pe un LCD, conectat la tabletă printr-un cablu HDMI. În funcţie de sistemul de operare, model şi producător, preţul tabletelor poate varia.

Tableta are memorie suficientă?

Un alt avantaj al tabletelor este că oferă o gamă variată de modele, pe care le poţi alege şi în funcţie de capacitatea memoriei.

Astfel, dacă eşti un împătimit al tehnologiei şi vrei să instalezi multe aplicaţii, jocuri sau filme pe tabletă, vei avea nevoie de un model cu cel puţin 32 GB, dacă toate aceste fişiere vor fi stocate pe dispozitiv. În plus, o memorie mai mare îţi va permite să stochezi şi numeroase fotografii sau videoclipuri.

În caz contrar, dacă foloseşti tableta doar pentru a naviga pe internet, poţi să optezi pentru o tabletă cu memorie de 16GB. Majoritatea tabletelor deţin un slot pentru inserarea cardului de memorie, care îţi permite introducerea unui card, pentru spaţiu suplimentar de stocare.

Poți face poze clare cu tableta?

Deşi tabletele nu sunt atât de folosite pentru fotografii, majoritatea modelelor dispun atât de o cameră foto principală, cât şi de o cameră secundară, însoţite de bliţ.

În funcţie de producător, poţi alege între tabletele cu o cameră foto de 2 MP, 5 MP, 6 MP, 8 MP sau chiar 12 MP, pentru tabletele mai performante de la Apple. Aşadar, dacă eşti în căutarea unui dispozitiv care să te ajute atunci când nu ai telefonul prin preajmă, poţi opta pentru o tabletă, cu ajutorul căreia poţi să filmezi sau să fotografiezi cele mai bune cadre.

Dacă răspunsurile de mai sus te mulțumesc, înseamnă că o tabletă îți va fi de folos. Ține cont de sfaturile noastre și alege un dispozitiv adecvat, care te va ajuta să fii mai productiv oriunde mergi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Tehnologie » 7 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra o tabletă