Antena Meniu Search
x

"Nu vom mai avea nicio șansă împotriva Chinei". Un fost oficial de top din Pentagon denunţă eşecul tehnologic al SUA

China a câștigat bătălia cu Statele Unite în domeniul inteligenței artificiale și face acum noi paşi spre dominația pieţei globale, datorită progreselor sale tehnologice, a declarat pentru Financial Times fostul șef de software al Pentagonului.

de Ioana Petcu

la 11.10.2021, 12:44

Nicolas Chaillan, fostul ofițer de top al Pentagonului în materie de software, a demisionat în semn de protest
Nicolas Chaillan, fostul ofițer de top al Pentagonului în materie de software, a demisionat în semn de protest - Profimedia

China, a doua cea mai mare economie a lumii, va domina probabil multe dintre tehnologiile-cheie emergente - în special inteligența artificială sau biologia sintetică și genetică - în decurs de aproximativ un deceniu, potrivit evaluărilor occidentale, relatează Reuters.

Nicolas Chaillan, fostl ofițer de top al Pentagonului în materie de software, a demisionat la începutul lunii septembrie în semn de protest împotriva ritmului lent de evoluţie tehnologică din armata SUA. Acesta a declarat că eșecul tehnologic pune în pericol Statele Unite. "Nu vom mai avea nicio șansă împotriva Chinei în 15-20 de ani. În acest moment, este deja o afacere încheiată; este deja terminată, după părerea mea", susţine el. Nicolas Chaillan crede că statul chinez va domina viitorul lumii, controlând totul, de la mass-media la geopolitică.

Securitatea cibernetică a SUA, "la nivel de grădiniţă"

Fostul oficial al Pentagonului a criticat ritmul lent al inovaţiilor americane în domeniul inteligenţei artificiale, blamând inclusiv companii precum Google. Acesta dă exemplul companiilor din China, care erau obligate să colaboreze cu guvernul și făceau "investiții masive" în AI fără a ține cont de probleme etice. Securitatea cibernetică a SUA ar fi, în acest moment, "la nivel de grădiniţă".

Un purtător de cuvânt al Departamentului Forțelor Aeriene a declarat că Frank Kendall, secretar al Forțelor Aeriene din SUA, a discutat cu Chaillan despre dezvoltarea viitoare a software-ului departamentului în urma demisiei sale și i-a mulțumit pentru contribuțiile aduse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » "Nu vom mai avea nicio șansă împotriva Chinei". Un fost oficial de top din Pentagon denunţă eşecul tehnologic al SUA