Antena Meniu Search
x

Nvidia a depășit Apple și a devenit a doua cea mai valoroasă companie din lume

Acţiunile Nvidia au atins miercuri un nivel record la New York, depăşind Apple şi devenind a doua cea mai valoroasă companie mondială, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 06.06.2024 , 11:56

Jensen Huang CEO Nvidia
Nvidia a depășit Apple și a devenit a doua cea mai valoroasă companie din lume - Profimedia Images

Capitalizarea bursieră a Nvidia a depăşit pragul de 3.000 de miliarde de dolari, datorită cererii masive pentru cipurile sale care au făcut din firma americană un pionier al boom-ului inteligenţei artificiale generative (AI).

Nvidia pregăteşte vineri o divizare a acţiunilor, o decizie care ar putea spori apetitul investitorilor individuali pentru titlurile companiei americane.

Creşterea capitalizării bursiere a Nvidia peste cea a Apple reprezintă o schimbare majoră în Silicon Valley, unde a dominat compania co-înfiinţată de Steve Jobs, după lansarea iPhone, în 2007, transmite Agerpres.

Articolul continuă după reclamă

La finalul şedinţei bursiere de miercuri, acţiunile Nvidia înregistrau un avans de 5,2%, la 1.224,40 dolari, evaluând compania la 3.012 miliarde de dolari, în timp ce titlurile Apple au urcat cu 0,8%, capitalizarea de piaţă situându-se la 3.003 miliarde de dolari.

Pe acelaşi subiect

Microsoft, cea mai valoroasă companie mondială

Microsoft rămâne cea mai valoroasă companie mondială, acţiunile sale au urcat cu 1,9%, iar capitalizarea de piaţă a ajuns la 3.150 miliarde de dolari.

"Nvidia face bani din AI chiar acum, iar firmele ca Apple şi Meta cheltuiesc cu AI. Ar putea fi o concluzie anticipată că Nvidia va depăşi şi Microsoft, dar sunt mulţi bani pe piaţă", susţine Jake Dollarhide, director la Longbow Asset Management.

În acest an, acţiunile Nvidia au urcat cu 147%, pe fondul cursei globale pentru capacităţi informatice AI. Din 22 mai, când Nvidia a prezentat estimări privind creşterea majoră a veniturilor, titlurile au urcat cu aproape 30%.

Optimismul privind AI a stimulat şi creşterea altor producători de cipuri, iar indicele PHLX al companiilor din industria cipurilor a urcat cu 4,5%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Călătoriți cu trenul pe caniculă?
Observator » Tehnologie » Nvidia a depășit Apple și a devenit a doua cea mai valoroasă companie din lume