Antena Meniu Search
x

(P) 5 semne că ai nevoie de o echipă dedicată pentru dezvoltarea proiectelor tale

Ca antreprenor cu siguranță știi că dezvoltarea unei idei într-un produs sau serviciu este mai ușor de explicat decât de implementat. Chiar și atunci când știi cum vrei să arate produsul sau serviciul final, sunt multe necunoscute și procesul de finalizare este unul dificil. Chiar dacă majoritatea organizațiilor operează sub egida „să fie funcțional, nu perfect”, de cele mai multe ori te lovești de obiective întârziate și deadline-uri ratate. 

de Redactia Observator

la 30.06.2021, 12:41

5 semne că ai nevoie de o echipă dedicată pentru dezvoltarea proiectelor tale
5 semne că ai nevoie de o echipă dedicată pentru dezvoltarea proiectelor tale - Pexels

Când apare nevoia unei echipe dedicate

Îți dai seama că propria companie are nevoie de un impuls în ceea ce privește agilitatea cu care găsești rezolvarea la problemele și nevoile cu care te confrunți. O echipă dedicată îți asigură finalitatea cu succes a oricărui proiect IT, îți permite să scalezi eficient capacitatea de livrare a serviciilor (atât intern, cât și extern) și, în același timp, scad costurile de dezvoltare IT. 

Care sunt cele 5 semne că ai nevoie de o echipă dedicată pentru dezvoltarea proiectelor tale

  1. Echipa internă de IT nu deține know-how-ul sau skillset-ul necesar pentru a dezvolta proiectul 

Din experiența noastră, de peste 17 ani, am întâlnit mulți clienți care au avut nevoie de dezvoltarea unui produs sau serviciu nou și nu dețineau resursele interne care să aibă know-how-ul necesar pentru a duce proiectul la bun sfârșit. O altă situație de care ne-am întâlnit a fost nevoia de specialiști - dezvoltatori software cu cel puțin 5 ani experiență, Scrum Masters, specialiști în testare etc. Clientul a preferat să apeleze la serviciile noastre de echipe dedicată cu experiență deoarece nu a vrut să își încarce angajații cu mai multe proiecte decât pot livra. 

De asemenea, proiectele de dezvoltare IT, indiferent de mărimea lor, necesită o multitudine de skillset-uri diferite, iar o echipă dedicată îți poate asigura exact resursele de care ai nevoie pentru a duce proiectul la bun final. 

  1. Costurile de creare a unei echipe interne sunt mult prea mari

Indiferent de serviciul sau produsul pe care vrei să-l oferi, pentru a putea fi competitiv și a atrage cât mai mulți clienți, trebuie să fie superior calitative. Așadar, standardele tale trebuie să fie cât mai înalte posibil, pentru a putea obține o cotă de piață cât mai mare. Din fericire, nu trebuie să investești cifra de afaceri într-o singură echipă internă. 

Echipele dedicate îți oferă calitatea pe care ți-o dorești, la un preț mult mic față de varianta angajării unei echipe întregi de dezvoltare. De asemenea, cu resursele financiare pe care le salvezi prin contractarea unei echipe dedicate poți investi în eficientizarea proceselor interne sau în angajarea unui personal calificat pe partea de vânzări sau support. 

  1. Ai nevoie să ieși rapid pe piață cu un produs sau serviciu și să fii flexibil 

Dezvoltarea de aplicații sau servicii software trebuie să fie rapidă. Competiția ta se mișcă cel puțin la fel de repede și ca să rămâi competitiv ai nevoie de o echipă într-un timp cât mai scurt. Dacă alegi să treci prin procesul de angajare, atunci produsul tău sau serviciul la care te gândești poate să fie disponibil de lansare într-un an, dacă nu mai mult. 

O echipă dedicată cu experiență are deja stabilite niște procese pentru a-ți oferi rezultate foarte bune. În același timp, îți poate oferi personal calificat foarte rapid, pentru situații neprevăzute, astfel încât proiectul să fie gata în deadline. 

  1. Este greu să găsești oamenii potriviți pentru a-ți duce la bun sfârșit proiectele 

Nu este niciun secret că dezvoltatorii buni sunt foarte greu de găsit. În același timp, datorită cererii foarte mari pe piață un dezvoltator are o medie de timp petrecută în companie de aproximativ un an, ceea ce înseamnă că el va lucra, efectiv, pentru tine, între 6 și 10 luni (ținând cont de timpul petrecut pentru a înțelege business-ul tău și a se alinia la procesele și proiectele tale interne). Astfel, atunci când vrei să angajezi un dezvoltator bun, îți asumi și niște riscuri, cum ar fi să-ți plece dezvoltatorul chiar în mijlocul proiectului. 

De aceea, o echipă dedicată este răspunsul pe care-l cauți atunci când vrei să îți asiguri reușita proiectului, într-un timp scurt. O echipă dedicată este stabilă și întotdeauna îți va asigura resursele umane necesare și care dețin know-how-ul pentru a livra în deadline.

  1. Recrutare, salarii și costuri

Pentru a putea recruta intern un dezvoltator cu experiență ai nevoie, pe lângă un HR foarte bun care să identifice o astfel de persoană, cât și un salariu pe măsură. De altfel, salariile dezvoltatori software sunt printre cele mai mari din România, iar o echipă internă de dezvoltatori este extrem de costisitoare. 

Timpul și resursele financiare pe care le investești pentru a putea atrage oamenii de care ai nevoie sunt mult prea mari, comparativ cu soluția rapidă și mult mai puțin costisitoare de a apela la o echipă dedicată externă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Tehnologie » (P) 5 semne că ai nevoie de o echipă dedicată pentru dezvoltarea proiectelor tale