Antena Meniu Search
x

(P) De ce nu e recomandat să cumperi un televizor ieftin la mâna a doua

Când vrei să-ți cumperi un televizor și bugetul este unul limitat, evident că ținta ta sunt televizoarele ieftine. Și, în acest caz, ai două variante: ori cumperi un televizor ieftin din magazin, ori cauți un „chilipir” pe site-urile de vânzări la mâna a doua.

de Redactia Observator

la 29.01.2021, 12:35

Telecomandă
De ce nu e recomandat să cumperi un televizor ieftin la mâna a doua

Merită însă să cumperi televizoare ieftine second-hand? Ce garanții ai că nu iei „țeapă”? Sau că nu plătești pentru un produs care, în scurt timp, va atinge pragul obsolescenței programate și se va strica, fără ca tu să ai posibilitatea reparației pe garanție, pentru că nu ai așa ceva?

Televizoare ieftine emag

Chiar și așa, cel mai bine ar fi să poți proba puțin televizorul, înainte de a-l cumpăra, să-l pornești și să-l oprești de mai multe ori, să asculți sunetul cu atenție, pentru a descoperi orice semn că televizorul ar putea avea o problemă de funcționare. Verifică și părțile exterioare, pentru a nu fi suferit lovituri sau crăpături care în timp ar putea afecta funcționarea televizorului.

Ceea ce nu vei putea face, însă, este verificarea televizorului pe dinăuntru, de aceea recomandat ar fi să te orientezi spre televizoare ieftine noi atunci când vrei să-ți achiziționezi unul. Sau, cel puțin spre televizoare ieftine resigilate. Cel puțin vei primi garanție pentru produsul cumpărat și vei avea măcar asigurarea că televizorul a fost verificat temeinic înainte de a fi repus în vânzare. Plus că vei putea să-l returnezi în termen de 30 de zile, dacă nu ți se pare că e ceea ce ai nevoie.

În ziua de azi, ai o mulțime de variante pentru cumpărarea de televizoare ieftine, fără a fi nevoie, așadar, să apelezi la cele second-hand.

Televizoare ieftine emag.ro

Marile magazine online îți oferă posibilitatea să-ți filtrezi rezultatele din multitudinea de oferte de televizoare ieftine. Pe emag, de exemplu, poți selecta prețul maxim până la care să-ți afișeze rezultatele. Acest preț maxim poate fi suma pe care o ai tu în buget.

Totodată, poți alege afișarea după un criteriu adițional: diagonala ecranului. Ai variantele ”sub 80 cm”, ”80-81 cm”, ”82-110 cm”, ”111-125 cm”, ”126-152 cm” și ”peste 152 cm”.

Totodată, poți adăuga un alt filtru: ”după tehnologie”. Astfel, ai de ales între variantele: „Smart”, „Wi-Fi”, „Android”, „Full HD”, „4K”, „8K”. Dacă vrei televizoare ieftine, însă, probabil nu vei căuta în ultimele două categorii.

Tot pe eMAG, mai poți aplica filtre pentru tehnologia display-ului: „LED”, „OLED” sau „QLED”, după tehnologii speciale „HDR” sa „NanoCell”, după sistemul de operare, dacă e „smart tv”: Android sau iOS, după eficiența energetică: de la clasa D la A++, respectiv după aplicațiile de streaming deja instalate: HBO, Netflix, Youtube etc.

Dacă nici așa nu ai găsit varianta dorită din categoria televizoare ieftine, îți rămâne, așa cum îți ziceam, opțiunea „resigilatelor”. Ai putea astfel chiar pune mâna pe un televizor dintr-un segment de preț mai mare decât bugetul tău, dar care, tocmai prin condiția sa de ”resigilat”, să fie ieftinit până a se încadra în suma alocată de tine pentru un nou televizor.

Televizoarele, ca mai toate produsele „resigilate”, sunt de multe ori la prețuri chiar cu până la 30% mai ieftine, și asta doar pentru că cineva a deteriorat ambalajul și produsul în sine are urme fine de funcționare. Până la urmă, și un televizor nou, după nici o săptămână, va avea aceleași caracteristici: urme fine de folosire.

Televizoare ieftine

Nu ne înțelege greșit, nu e nimic rău în a folosi site-urile de anunțuri pentru cumpărarea de produse ieftine la mâna a doua. Doar că nu credem că televizoarele și, în general, electronicele și electrocasnicele ar trebui cumpărate de acolo. Indiferent cât de ieftin e un produs cumpărat direct din magazin, tot beneficiază de un minim de garanții și de posibilitatea de înlocuire în termenul prevăzut de lege, respectiv de reparat după acest termen. Nu uita că un televizor nu-l cumperi în fiecare zi și, ca orice obiect a cărui folosință trebuie să fie de câțiva ani buni, achiziționarea lui nu trebuie tratată superficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » (P) De ce nu e recomandat să cumperi un televizor ieftin la mâna a doua