Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Premieră mondială: NASA atacă un asteroid gigant ce ameninţă să lovească Pământul. Planul SF ce implică şi o rachetă SpaceX

Sfârşitul lumii poate veni ca în filmele SF. Cel puţin, asta susţin specialiştii NASA care deja au găsit soluţia pentru a evita distrugerea Pământului de către un asteroid ce ameninţă să se prăbuşească pe Terra. Pentru prima dată în istorie, asteroidul-problemă ar putea fi atacat direct... şi distrus.

De Sonia Simionov la 09.10.2021, 20:46
Vezi și

Pe scurt, e vorba despre o rachetă de dimensiuni uriaşe... care va lovi un asteroid şi mai mare... Tare, nu? O iau cu începutul... Orice corp aflat la mai puţin de 48 de milioane de kilometri de Pământ poate fi un pericol major. Asta susţin specialiştii NASA, care au depistat, la mai puţin de 11 milioane de kilometri dstanţă, doi asteroizi ameninţători. Unul are diametrul de 780 de metri şi a fost numit DIDYMOS. În jurul lui, orbitează un altul de 160 de metri. Îl cheamă DIMORPHOS. Al doilea, cel mic, pare a fi problema majoră, pentru că el dă traiectoria asteroidului gigant.

Planul prin care NASA vrea să schimbe traiectoria asteroidului

I se spune misiunea DART. Double Asteroid Redirection Test. Adică, redirecţionarea asteroizilor de pe traseul pe care l-ar avea fix spre... noi. Mai precis, o rachetă SpaceX Falcon 9, va decola pe data de 23 noiembrie, anul acesta, cu scopul de a ajunge în aproximativ 11 luni aproape de cei doi asteroizi periculoşi. Nava spaţială se va prăbuşi, atunci, intenţionat pe asteroidul Dimorphos, adică Luna mică ce orbitează în jurul lui Didymos. În acest fel, i se schimbă traiectoria.

DART va fi prima demonstrație din istorie, pe scară largă a NASA sau a altei agenții spațiale din lume, care are scopul de a testa apărarea planetară în cazul iminent al impactului unui corp ceresc cu Pământul. Vom urmări şi noi, cu interes, lansarea istorică de luna viitoare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Tehnologie » Premieră mondială: NASA atacă un asteroid gigant ce ameninţă să lovească Pământul. Planul SF ce implică şi o rachetă SpaceX

Breaking News

Peste 150 de oameni au fost răniţi, după ce două trenuri de navetişti s-au izbit puternic într-o...

Peste 150 de oameni au fost răniţi, după ce două trenuri de navetişti s-au izbit puternic într-o gară din Spania