Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Robotica, noua "gimnastică" a României. Elevii construiesc roboți de mii de euro, premiați în toată lumea cu medalii de aur

Robotica poate fi noua "gimnastică" a României. Iar pregătirea performanţelor viitoare nu ia vacanţă. Elevii pasionaţi de construirea roboţilor s-au întâlnit în acest weekend pentru un antrenament intens înaintea noului sezon de competiţii. 

de Redactia Observator

la 28.07.2024 , 20:52

În spatele celor două minute şi jumătate de meci spectaculos stau ascunse luni de muncă asiduă. Weekendul acesta, la Dej, s-au strâns cele mai bune 28 de echipe de robotică din ţară. 

Fiecare piesă e proiectată, executată şi asamblată în atelierele de robotică ale liceelor. Andreea e din Iaşi şi se ocupă de partea tehnică a echipei pe care o reprezintă. Recent, s-a întors din Statele Unite unde a participat la primul ei concurs internaţional. "A fost o onoare pentru noi să fim invitaţi la această competiţie pentru că se califică cele mai bune 40 de echipe din lume pe scorul roboţilor. E un hobby, dar e şi o pasiune", ne-a spus Andreea.

Între 5.000 şi 6.000 de dolari costă construirea de la zero a unui robot

Vezi și

De aceea, promovarea pentru obţinerea finanţărilor reprezintă componenta cea mai importantă a întregului proces.

La ultimul concurs internaţional de roboţi, din Statele Unite, România a obţinut 8 medalii de aur. Planul ambiţios este ca în septembrie, când începe noul sezon al competiţiilor, să depăşim performanţa.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Tehnologie » Robotica, noua "gimnastică" a României. Elevii construiesc roboți de mii de euro, premiați în toată lumea cu medalii de aur