Antena Meniu Search
x

Peste 50% dintre românii posesori de smartphone sunt expuși hackerilor și hoților

Jumătate dintre românii care au un smartphone nu au parolă la el. Este o statistică alarmantă scoasă la iveală de ultimile studii în domeniu.

Vezi și

Jumătate dintre românii care au un smartphone nu au parolă la el. Este o statistică alarmantă scoasă la iveală de ultimile studii în domeniu. Telefonul inteligent, fără un cod de siguranţă, este, pentru hoţi, spun specialistii, ca o casă plină de bijuterii lăsată cu uşa larg deschisă.

Principalul motiv este neglijenţa. Asta spun 52 la sută dintre românii care, deşi au un telefon inteligent, nu-l protejează nici cu vreo parolă şi nici cu vreun sistem antivirus. Nici cei care se gândesc la siguranţa datelor de pe smartphone, nu le protejează ca la carte.

Doar 22 de procente dintre ei au pe telefon şi cod de siguranţă şi o aplicaţie care să-i ţină departe de atacurile hackerilor. Şi, poate vă gândiţi, ce este atât de preţios pe telefonul nostru mobil? În primul rând contactele.

În cazul în care cineva ne fură telefonul, iar noi nu avem o copie a agendei, hoţul ne poate şantaja. Mai mult, 35% dintre cei care au un telefon inteligent au pe el instalate aplicaţii de internet banking. Fără nicio protecţie, piraţii din online pot ajunge uşor la datele noaste şi ne pot goli conturile, dintr-un click.

Cum scăpăm de acest stres? În primul rând, punem parloă pe telefon şi o schimbăm cam o dată la şase luni. Apoi, investim câteva zeci de lei şi cumpărăm un antivirus, menit să ne protejeze de atacurile cibernetice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Peste 50% dintre românii posesori de smartphone sunt expuși hackerilor și hoților