Satelitul românesc ROM-3 va fi lansat cu o rachetă Falcon 9 de la SpaceX. Ce tehnologie are
Al doilea satelit românesc construit de cinci elevi de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti a trecut testele şi va fi lansat de la SpaceX, în noiembrie, la bordul unei rachete Falcon 9, transmite Agerpres.
"Cinci elevi de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti trimit pe orbită al doilea satelit din seria Romanian Orbital Mission. ROM-3, a doua realizare a echipei RomSpace, se află în procedurile finale. Testele mecanice şi electrice au fost trecute cu succes în laboratoarele companiei Alba Orbital din Glasgow, Regatul Unit. Picosatelitul, botezat Space Starling, este gata de zbor şi urmează să fie instalat pe rachetă în luna octombrie", informează un comunicat remis presei.
ROM-3 e un paralelipiped dreptunghic cu dimensiunile 5x5x10 centimetri, o versiune mai mare a predecesorului său, ROM-2. Este echipat cu o tehnologie mai avansată, complexă, care include şi o cameră de 5 megapixeli. Misiunea acestuia este să culeagă date din spaţiu despre scoarţa terestră, iar recepţia acestor date se va face prin reţeaua internaţională de radioamatori.
Satelitul românesc va fi lansat în luna noiembrie, cu o racheta Falcon 9
Lansarea satelitului este programată în luna noiembrie, la Vandenberg, California, cu o rachetă Falcon 9 a companiei SpaceX.
- "Satelitul imposibil" se va prăbuşi spre pământ după ce a petrecut 5 ani în spațiu
- China își duce rivalitatea cu SUA în spațiu. Beijingul vrea să construiască o stație spațială de două ori...
- Francezii vor deschide un "restaurant" la marginea stratosferei. Cât costă să iei cina la 25 de kilometri deasupra...
- Premieră mondială: O rachetă imprimată 3D va încerca să decoleze din SUA. A fost creată în 2 luni şi...
Satelitul va orbita în jurul Pământului la o altitudine de 550 km, cu o viteză de 28.000 km/oră, va ocoli planeta de 15 ori la fiecare 24 de ore, va trece peste România de două ori pe zi şi va transmite pe frecvenţa de 436,235 MHz, sub indicativul YP3R.
ROM-3 a fost realizat cu sprijinul financiar al grupului Terapia din Cluj, al agenţiei The Group şi cu susţinerea acordată Liceului Internaţional de Informatică de Primăria Sectorului 3.
Echipa de elevi este formată din Filip Buşcu, Alexandru Luchianov, Alexandru Unteşu, David Ghiberdic şi Alexandru Peticaru.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰