Antena Meniu Search
x

Studiu: Posesorii de smartphone îşi verifică telefoanele de 80 de ori pe zi

Posesorii de telefoane inteligente îşi verifică dispozitivele de 80 de ori pe zi, arată studiile. Dependenţa este atât de mare, încât mulţi ajung să aibă tulburări de comportament.

Vezi și

Posesorii de telefoane inteligente îşi verifică dispozitivele de 80 de ori pe zi, arată studiile. Dependenţa este atât de mare, încât mulţi ajung să aibă tulburări de comportament.

Luăm în serios provocarea Ziua fără telefon mobil şi ne întoarcem în timp. Acum 20 de ani, primele celulare intrau pe piaţa din România. Înainte de ele, vorbeam la telefonul cu disc.

Era comunicaţiilor începe însă în secolul 19.

În 1844, Samuel Morse, cel care avea sa dea denumirea codului Morse, trimitea primul sau mesaj folosind telegraful. Daca vreodata omenirea renunta la telefoanele mobile, la asa ceva ne intoarcem. 

Scrisorile au fost mult timp alternativa cea mai ieftină pentru discuţii la distanţă. Astăzi, în lipsa telefonului mobil, ne apucăm de scris.

Dar cât de dependenţi suntem de telefonul mobil? Un studiu făcut de o companie americană arată că posesorii de smartphone îşi verifică mesajele şi conturile pe reţelele sociale de 80 de ori pe zi.

Nici la masă nu putem sta fără telefon mobil. 

Ziua fără mobil, celebrată pe 6 februarie în tot mai multe ţări, vrea să atragă atenţia asupra problemelor pe care le creează dependenţa de telefon. În Franţa, spre exemplu, 43 la sută dintre tineri ajung să se certe cu părinţii din cauza folosirii excesive a dispozitivului inteligent.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Tehnologie » Studiu: Posesorii de smartphone îşi verifică telefoanele de 80 de ori pe zi