Antena Meniu Search
x

Top 5 aparate foto mirrorless ale anului 2019

Tehnologia mirrorless a apărut în lumea aparatelor foto în 2008, iar popularitatea de care s-a bucurat a fost una ridicată și, de altfel, ea continuă să crească.

de Redactia Observator

la 18.04.2019, 16:54

- Pixabay

Tehnologia mirrorless a apărut în lumea aparatelor foto în 2008, iar popularitatea de care s-a bucurat a fost una ridicată și, de altfel, ea continuă să crească. Diferența dintre o cameră mirrorless și un aparat DSLR constă în faptul că prima este mult mai compactă, grație faptului că oglinda din interiorul camerei a fost îndepărtată.

Marele avantaj oferit de tehnologia mirrorless, prin comparație cu DSLR, este aceea a multitudinii de opțiuni disponibile pe piață.

Ce oferă un aparat foto mirrorless?

Dacă gama de aparate DSLR este destul de restrânsă, producătorii fiind puțini la număr, alternativa mirrorless pune la dispoziție articole ale altor producători. Camerele mirrorless îți permit să schimbi obiectivele, la fel ca un aparat DSLR, doar că sunt mult mai compacte. Cele mai bune aparate de acest fel pot ajunge foarte ușor să concureze cu DSLR-uri de calitate, deși există și variante pentru începători.

Care sunt cele mai bune aparate foto mirrorless în 2019?

În 2019, pasionații de fotografie au la dispoziție o serie impresionantă de aparate foto mirrorless care îi vor impresiona atât pe începători, cât și pe cei mai experimentați dintre ei. Care sunt cele mai tari camere?

  • Nikon Z6

Cu un senzor foarte sensibil la lumină, camera Nikon Z6 permite surprinderea unor imagini cu o puternică amprentă personală, iar procesorul de imagine EXPEED 6 asigură fotografiilor un zgomot redus și un excelent interval dinamic, indiferent de nivelul sensibilității ISO. Din punct de vedere al caracteristicilor fizice, montura aparatului este foarte largă, cu un diametru de 55 mm, astfel că reușește să capteze lumină din abundență. Distanța dintre montură și senzorul de imagine este de doar 16 mm, astfel că o mare parte din lumină ajunge la senzor. Fără îndoială, aparatul Nikon Z6 este unul dintre cele mai performante pe care le poți încerca în 2019.

  • Sony Alpha A7 3

Nu sunt deloc de neglijat nici aparatele de fotografiat Sony, care surprind în 2019 prin intermediul Sony Alpha A7 3, o cameră care încorporează senzorul de imagine Exmor R CMOS de 24.2 MPi. Acesta beneficiază de iluminare din spate, ceea ce oferă o sensibilitate sporită, interval dinamic extins de 15 trepte la sensibilitate redusă, iar rezoluția impresionează și ea. Acoperirea AF este de 93%, pot fi surprinse până la 10 cadre pe secundă, cu declanșare mecanică, dar și silențioasă. Sony Alpha A7 3 înregistrează video la rezoluție 4K și oferă fotografilor, indiferent de nivelul de experiență al acestora, posibilități extraordinare.

  • Nikon Z7

Camera Nikon Z7 oferă 493 de puncte de focalizare, la 9 fps. Aparatul înregistrează 4K, are funcție AF în plan focal cu detecție de fază, procesor EXPEED 6 și focalizare internă. Din punct de vedere al conectivității, aparatul dispune de Bluetooth și Wi-Fi, iar rezoluția se ridică la 45.7 MP. La fel ca predecesorul Z6, acest model are o montură largă, cu un diametru de 55mm, iar buna parte din cantitatea mare de lumină captată ajunge la senzor, grație distanței de doar 16mm dintre monturiă și senzorul de imagine.

  • Fujifilm X-T3

Acest model dispune de un senzor de 26MP BSI X-Trans CMOS 4, iar capacitatea pe secundă este de 30 de cadre, în modul crop. Din punct de vedere al înregistrării video, aparatul este capabil să înregistreze 4K/60p și, cu un procesor  și un sistem de focalizare mult mai performante decât ale modelelor precedente, este una dintre opțiunile excelente pentru care poți opta. Și sistemul de focalizare este îmbunătățit, iar o surpriză foarte plăcută este modul Sports Finder, prin care poți surprinde până la 30fps cu crop 1.25x. Nici la capitolul autonomie aparatul nu dezamăgește, având o rezistență de 390 de declanșări.

  • Sony Alpha A6400

O altă variantă excelentă propusă de Sony este Alpha A6400, un aparat prevăzut cu un sistem de autofocus extrem de rapid, dar și de două funcții ieșite din comun, Real-time Eye AF și Real-time Tracking. O altă componentă esențială este procesorul de imagine BIONZ X, care asigură imaginii o calitate excelentă, la o viteză ce poate ajunge la 11 fps. Totodată, aparatul permite înregistrarea de clipuri la calitate 4K.

Așadar, dacă dorești să îți achiziționezi un aparat foto în acest an, opțiunile nu sunt deloc puține, iar variantele sunt cât se poate de tentante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Tehnologie » Top 5 aparate foto mirrorless ale anului 2019