Antena Meniu Search
x

UE şi Google vor dezvolta un pact privind inteligenţa artificială: "Nu ne putem permite să aşteptăm"

Alphabet, compania mamă a Google, și Comisia Europeană intenționează să dezvolte un pact în domeniul inteligenței artificiale (IA) implicând companii europene și non-europene înainte de stabilirea regulilor care să guverneze tehnologia, a declarat Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 25.05.2023, 09:15

UE şi Google vor dezvolta un pact privind inteligenţa artificială: "Nu ne putem permite să aşteptăm"
UE şi Google vor dezvolta un pact privind inteligenţa artificială: "Nu ne putem permite să aşteptăm" - Shutterstock

Breton l-a întâlnit anterior pe Sundar Pichai, CEO al Google și al companiei-mamă Alphabet, la Bruxelles.

"Sundar și cu mine am fost de acord că nu ne putem permite să așteptăm până când reglementările AI devin efectiv aplicabile și să lucrăm împreună cu toți dezvoltatorii de AI pentru a dezvolta deja un pact AI pe bază voluntară înainte de termenul legal", a spus Breton într-un comunicat.

Îngrijorarea cu privire la potențialul AI crește 

El a cerut, de asemenea, țărilor UE și parlamentarilor UE să finalizeze detaliile regulilor propuse de Comisie privind IA înainte de sfârșitul anului. Niciunul dintre grupuri nu au început încă negocierile pentru a-și rezolva diferențele.

Pe acelaşi subiect

Îngrijorarea crește cu privire la potențialul AI cu dezvoltare rapidă de a schimba modul în care funcționează societatea și întreprinderile. Guvernele se străduiesc să găsească o modalitate de a controla consecințele negative fără a pierde beneficiile sau a înăbuși inovația.

Comisarul UE pentru Concurență, Margrethe Vestager, care s-a întâlnit și cu Pichai, a subliniat necesitatea de a acționa împreună. "Avem nevoie de pactul AI cât mai curând posibil. Dar tehnologia AI evoluează cu o viteză extremă. Așa că avem nevoie de un acord voluntar asupra regulilor universale pentru AI acum", a spus ea într-un tweet.

UE şi SUA vor să intensifice cooperarea în domeniul inteligenței artificiale

Uniunea Europeană și Statele Unite intenționează să intensifice cooperarea în domeniul inteligenței artificiale pentru a stabili standarde minime înainte de intrarea în vigoare a legislației, a declarat marți Vestager.

Vicepreședintele Comisiei Vera Jourova a declarat că și-a exprimat îngrijorarea lui Pichai cu privire la răspândirea propagandei de război pro-Kremlin și a dezinformării privind produsele și serviciile Google și riscurile dezinformarii în alegerile UE și naționale. Pichai a fost de acord să analizeze problemele cu care se confruntă mass-media rusă independentă în monetizarea conținutului lor în Rusia pe YouTube, a spus Jourova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » UE şi Google vor dezvolta un pact privind inteligenţa artificială: "Nu ne putem permite să aşteptăm"