Antena Meniu Search
x

Video Verizon a vândut Yahoo și AOL pentru 5 miliarde de dolari

Verizon Communications a anunţat luni că a fost de acord să vândă Yahoo și AOL firmei de capital privat Apollo Global Management, pentru 5 miliarde de dolari.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 03.05.2021, 16:09

Yahoo şi AOL, vândute pentru 5 miliarde de dolari - Profi Media

Yahoo şi AOL, vânzare de 5 miliarde de dolari

Vânzarea include și afacerea cu tehnologii de publicitate Verizon, iar compania va păstra o participație de 10% în afacere, a declarat Verizon într-un comunicat. Tranzacția este cea mai recentă cotitură din istoria a doi dintre primii pionieri ai internetului. Yahoo a fost pagina de start a internetului şi model de referinţă pentru noile site-uri web care au apărut la sfârșitul anilor '90, iar AOL a fost primul serviciu utilizat pentru conectarea online, scrie New York Times.

Ambele au fost în cele din urmă înlocuite de start-up-uri mai ușoare, cum ar fi Google și Facebook, deși Yahoo și AOL încă publică site-uri web cu un trafic foarte mare, cum ar fi Yahoo Sports și TechCrunch.

Vânzarea semnalează renunţarea la o strategie anunțată de Verizon în 2015, când a achiziționat AOL pentru 4,4 miliarde de dolari. Achiziția a fost menită să ofere Verizon o cale spre mobil, cu scopul de a utiliza tehnologia de publicitate AOL pentru a vinde reclame pe conținut digital. Verizon și-a dublat această strategie în 2017 cu achiziția Yahoo de 4,48 miliarde de dolari pe care a combinat-o cu AOL sub umbrela Oath.

Dar Google și Facebook s-au dovedit a fi concurenți redutabili pe piața publicității digitale. Totuși, afacerea cu mass-media generează venituri din plin. Verizon a înregistrat vânzări de 1,9 miliarde de dolari în primul trimestru, o creștere de 10% față de anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Tehnologie » Verizon a vândut Yahoo și AOL pentru 5 miliarde de dolari