Antena Meniu Search
x

Video Acces interzis către o atracţie turistică faimoasă în România. Autorităţile vor să evite o posibilă tragedie

Unul dintre cele mai spectaculoase şi vizitate monumente ale naturii din Apuseni, Cascada Vălul Miresei, nu mai este accesibil turiştilor. Întregul perimetru a fost închis, iar turiştii sunt rugaţi să nu se mai aventureze în zonă cel puţin o săptămână. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 20.07.2022, 08:20

Vezi și

În urmă cu doar câteva zile, în zona Munţilor Apuseni în care se află şi Cascada Vălul Miresei a fost o furtună extrem de violentă, care a rupt mai mulţi brazi înalţi de câţiva metri. O parte dintre arbori au fost doborâţi la pământ atunci, dar alţii au rămas în picioare şi riscă să cadă oricând. Pentru că există un real pericol, cei de la Salvamont au izolat întreaga zonă şi au interzis accesul turiştilor către cascada Vălul Miresei.

Drum închis, pentru a evita o tragedie pe traseul turistic

A început deja degajarea arborilor căzuţi, dar şi tăierea celor aflaţi în picioare şi care reprezintă un pericol. Întreaga operaţiune poate dura câteva zile, până spre finalul săptămânii. În tot acest timp, turiştilor le este recomadat să viziteze alte obiective din zona cascadei, cum ar fi Vârful Vlădeasa, Pietrele Albe, Vârful Lespezi sau să pornească într-o drumeţie pe traseul Grotelor. Toate sunt la fel de spectaculoase. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Travel » Acces interzis către o atracţie turistică faimoasă în România. Autorităţile vor să evite o posibilă tragedie