Antena Meniu Search
x

Video Aceeaşi cameră de hotel, 700 de lei în plin sezon, 170 de lei acum. Temperaturi de peste 20 de grade pe litoral

Temperaturile au scăzut considerabil în aproape toată ţara, însă la mare vremea este nesperat de frumoasă pentru sfârșitul lunii septembrie. Şi așa va rămâne câteva zile bune de acum încolo. Se anunţă un weekend cu 20 de grade Celsius şi cu încă multe posibilităţi de relaxare. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 23.09.2022, 22:10

Vezi și

Cine a ajuns pe litoral se poate simți norocos. Dacă în restul țării a fost nevoie de geacă, la mare plimbarea pe plajă s-a putut face și în tricou. Au fost și turiști mai îndrăzneţi, care s-au bucurat de un bronz de septembrie: "Am stat toată vara la mare şi nu mai vreau să plec acasă. La noi, la Baia Mare, e vremea rea, plouă, e frig".

În Portul turistic Tomis, restaurantele sunt deschise, iar bucătarii au destulă treabă, chiar dacă nu sunt toate mesele ocupate. "La noi găsiţi preparate din peşte, fructe de mare, puţin pui, puţină vită, avem în meniu special de toate", spune Marian Constandache, reprezentant restaurant. "O să-i întâmpinăm cu mult soare. La noi încă e cald, ne bucurăm de vreme frumoasă şi cu multe preparate specifice litoralului", adaugă Mirela Ştefan, reprezentant restaurant.

Turiştii care vin în acest sfârşit de săptămână la mare şi vor o ieşire în larg, găsesc în portul Tomis ambarcaţiunile pregătite. O plimbare de jumătate de oră costă 50 de lei. "Ajunşi în larg, turiştii pot vedea panorama oraşului din largul mării. Culorile în această toamnă sunt deosebite. Putem vedea delfini, putem organiza şi şedinţe de pescuit", explică Dan Mancaș, proprietar barcă. 

Și dacă nu aveți noroc să vedeți delfinii în mediul lor natural, îi puteți admira la Delfinariu. Mamiferele din Ucraina fac pereche cu cele două vedete ale noastre: Ni Ni și Chen Chen. "Noi funcţionăm pe tot timpul anului, avem în septembrie trei spectacole pe zi, la ora 11, 1 şi 3", spune Florin Alexandru Mazilu, antrenor delfini.

Pe acelaşi subiect

Cât costă cazarea la mare, toamna

Sunt și hoteluri deschise tot timpul anului. Iar preţurile sunt ca de toamnă. Dacă o cameră cu terasă generoasă și vedere la mare costa în plin sezon 700 de lei, acum, aceeași cameră, este doar 170 lei. "Aşteptăm din ce în ce mai mulţi turişti, pentru că vremea ţine cu noi şi este foarte bună", spune Victor Holban, şef recepţie. 

"Vrem să mâncăm peşte proaspăt de Marea Neagră şi putem să facem asta la toate cherhanalele şi restaurantele cu profil pescăresc. Putem să vizităm cramele dobrogene, acvariul, delfinariul, planetariul, sau participăm la excursiile şi tururile locale", povesteşte Corina Martin, manager agenție de turism.

În weekend se anunță temperaturi de 20 de grade, iar săptămâna viitoare valorile cresc în termometre până la 25-26 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Aceeaşi cameră de hotel, 700 de lei în plin sezon, 170 de lei acum. Temperaturi de peste 20 de grade pe litoral