Antena Meniu Search
x

Video Aventură și adrenalină pe traseele militare construite de studenții din Craiova și militarii americani de la Deveselu

Militarii de la Deveselu și studenții Universității din Craiova au amenajat trasee de aventură cu specific militar în Parcul Tineretului. Studenții au gândit proiectul, Primăria Craiova a pus la dispoziție terenul, iar militarii au adus machetele grafice și planurile de realizare a traseelor.  

de Redactia Observator

la 13.11.2022, 12:38

Vezi și

Tiroliană, trasee de căţărat şi scara lui Iacob. Toate fac parte din proiectul unui grup de studenţi ai Universităţii din Craiova. Tinerii şi-au activat spiritul de echipă şi timp de câteva luni au muncit la realizarea traseelor militare. Totul, pentru ca locuitorii Craiovei și turiștii care vizitează orașul să-și testeze limitele.

Dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova: "Este vorba de două trasee, un traseu care este conceput după traseele pe care se pregătesc militarii americani. Este vorba de a învinge temerile, de a învinge frica."

Un proiect inspirat de pandemie

Ovidiu Fudulache, inițiatorul proiectului: "Multă lume nu avea unde să desfășoare activități fizice decât în parcurile publice. Ne-am gândit că alături de partenerii noștri să creștem oportunitățile pe care le au cetățenii municipiului Craiova."

Pe acelaşi subiect

Ovidiu Deaconescu, student: "Am avut onoarea de a fi voluntar în proiect, experienţa a fost una de vis, ne-a ajutat să realizăm lucruri pe care nu ne imaginam să le realizăm din prima."

Iar un aliat de nădejde au fost militarii de la baza Deveselu.

Tonrey Ford, comandantul Naval Support Facility Deveselu: "Este important pentru noi să lucrăm împreună şi să îndeplinim scopurile pe care le avem."

Pe cele două trasee pot intra atât copiii, cât și adulții, dar pentru fiecare dintre ele există limite de înălțime și greutate. Cei mai bucuroși sunt studenții, mai ales că intrarea este gratuită.

"Chiar mă bucur că s-a făcut un parc pentru noi studenţii, consider că orice activitate fizică este binevenită, mai ales că suntem implicaţi noi studenţii şi este făcută exclusiv pentru noi."

Costurile totale pentru amenajarea celor două trasee se ridică la aproximativ 30.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Travel » Aventură și adrenalină pe traseele militare construite de studenții din Craiova și militarii americani de la Deveselu