Antena Meniu Search
x

Video Cum va arăta Parcul Lacul Morii din Bucureşti: se va amenaja chiar şi o plajă. Investiție de 20 de milioane de euro

Spaţii moderne de recreere, terenuri de sport, o pădure urbană şi chiar şi o plajă. Aşa va arăta viitorul Parc Lacul Morii. Viziunea aparţine unei tinere echipe de arhitecţi, câştigătoare a concursului lansat în luna august, de Primăria Sectorului 6. Investiția totală, pentru care vor fi accesate fonduri europene, se ridică la 20 de milioane de euro. 

de Florina Ilicea

la 01.11.2022, 17:29

Vezi și

Păduri urbane, o mini-plajă, terenuri sportive şi multe spaţii de recreere - este tabloul viitorului parc Lacul Morii, din Bucureşti. Atracţia principală şi locul de unde, anul viitor, vor începe primele lucrări este "Insula Îngerilor", loc lăsat în paragină de la Revoluție. "Ce îi lipseşte insulei în momentul de faţă? Dacă ne uităm în jur, în primul rând, vegetaţia. Zona nu este amenajată nici pentru pietoni şi, cu atât mai puţin, pentru biciclişti, iar spaţiile de recreere lipsesc cu desăvârşire", arată Florina Ilicea, reporter Observator.

Cum va arăta parcul Lacul Morii

"Acum e şantier în lucru. E bine ce au făcut până aici, dar mai au că e lacul mare şi ar putea să facă pentru biciclişti. Au defrişat pe aici, mulţi copaci. Verdeaţă ar trebui", crede un bucureştean. De toate aceste lucruri şi nu numai se vor ocupa arhitecţii unei echipe mixte din România şi Belgia, desemnată câştigătoare la concursul de soluții pentru amenajare. 2.300 de ore au petrecut pentru elaborarea proiectului. 

"Avem nevoie de o vegetaţie care să reziste la secetă, dar şi o vegetaţie care să aducă înapoi pe sit o biodiversitate. Se vor organiza spaţii polivalente care pot fi amenajate în timpul verii sau a sărbătorilor de iarnă", spune Cristian Panaite, arhitect. "Parcul Lacul Morii poate deveni un reper pentru tipul acesta de investiţii nu numai în România, ci şi într-un context mai larg", crede Rudolf Graf, președintele juriului.

Investiție de 20 de milioane de euro

Zona care urmează să fie amenajată are peste 16 hectare și pornește de la stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași, până în partea de vest a lacului, la canalul Dâmboviței. Lucrările vor fi etapizate pentru următorii trei ani. Investiția totală se ridică la 20 de milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Cum va arăta Parcul Lacul Morii din Bucureşti: se va amenaja chiar şi o plajă. Investiție de 20 de milioane de euro