Antena Meniu Search
x

Video Bâlci ilegal, apărut în IOR. Primăria acuză proprietarul parcului că vrea să ridice, fără acte, un mini-Disneyland

Un bâlci ilegal a apărut în parcul IOR din Capitală, iar cei care au închiriat terenul privat au de gând să ridice un mini Disneyland. Reprezentanţii primăriei spun că firma care a amplasat tobogane şi carusele nu a avut nicio autorizaţie de construcţie. Terenul de 12 hectare a fost retrocedat, dar procesul este rejudecat 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 07.10.2022, 20:06

Vezi și

Aproape de lac, pe terenul de 12 hectare din parcul IOR, disputat de ani de zile între Primăria Sectorului 3 şi cei care au cumpărat drepturi litigioase, a apărut un panou care anunţă construirea unui parc de distracţii imens: Disney Mania.

Au fost montate şi primele castele gonflabile şi tonete cu mâncare. Cei care păzesc zona au grijă ca nimeni să nu deranjeze afacerea. Ilegală, spune primăria, care nu a dat autorizaţie pentru ridicarea bâlciului.

Paznici: Uite-i şi pe domnii cu camerele. Au acceptul proprietarului oare să filmeze aici sau le facem şi lor o plângere? Aurică, du-te şi fă-le şi tu la băieţii ăia o poză să îi avem, să le trimitem domnilor. 

Cu camera ascunsă, paznici sunt mai cooperanţi. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Se face parc de distracţii aici?

Paznic: Da.

ReporterCând?

Paznic: Uşor, uşor. Suntem la început. În timp.

ReporterŞi în cât timp va fi gata?

Paznic: Timpul de execuţie, aproximativ trei ani dar cu siguranţă mult mai devreme. Şi suprafaţa e mare. Adică tot terenul ăsta aşa.

ReporterCănd o să înceapă să se lucreze?

Paznic: S-a început deja, nu vedeţi că se amenajează, uşor, uşor. 

Bâlci ilegal în parcul IOR din Capitală

Poliţia Locală a amendat proprietarul parcului de distracţii de 7 ori până acum, cu suma de 14.000 de lei, pentru că a amplasat fără autorizaţie construcţiile. În zadar. 

Localnic: Am văzut că sunt in fiecare weekend. Vineri, sambata si duminica. Sunt cabane care vand produse alimentare. 

Reporter: O să fie ca în Orăşelul Copiilor?

Paznic: Ceva de genul.

Reporter: Cine construieşti?

Paznic: Nişte firme. E teren privat.

Teren de peste două hectare, pe care, surse Observator spun că l-au închiriat direct de la proprietar. Peste două hectare ar fi luat pentru amenajarea parcului. Tot surse afirmă că cei care vor să construiască acolo au defrişat deja ilegal, mai mulţi copaci. 

De tot proiectul s-ar ocupa Sorin Muşat, fiul lui Mihai Muşat, un om de afaceri care are utilaje de distracţie în Orăşelul Copiilor din Sectorul 4. 

Mihai Mușat, om de afaceri: Da, e adevărat, am în Orăşelul Copiilor de vreo 40 de ani utilaje de agrement, dar nu am eu treabă cu IOR-ul cu Disney Mania.

Reporter: Dar cine este acolo?

Mihai Mușat, om de afaceri: Muşat Sorin Alexandru nu Muşat Mihai. E băiatul meu dar nici el nu mi-a zis nimic mie. Eu nici nu-l bag în seamă. Ce o avea el în cap, nu ştiu. Nu discutăm pentru că avem alte principii de viaţă. 

Şi cum nimeni nu îi împiedică să ridice parcul de distracţii, nimeni nu a oprit nici distrugerea spaţiului verde de pe acelaşi teren. 

Urmele incendiilor puternice incă se mai văd. De la inceptuul anului si pana laf inalul verii, 5 incendii mari au avut loc aici, pe suprafata de 12 hectare. Cel mai mare a afectat 5.000 mp de vegetaţie şi inclusiv copacii care au fost găuriţi cu burghie pentru a se usca. 

Poliţia Locală Sector 3 ameninţă în continuare că va desfiinţa rulotele şi toboganele amplasate ilegal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bâlci ilegal, apărut în IOR. Primăria acuză proprietarul parcului că vrea să ridice, fără acte, un mini-Disneyland