Antena Meniu Search
x

Video Barajul Vida, lacul cu pâlnie unic în Europa. Cât costă o vacanţă pe meleagurile de basm din Bihor şi ce alte atracţii pot vedea turiştii

Turiștii care vor să scape de aglomerație sunt așteptați pe meleaguri de basm, la Luncasprie, în Bihor. Lacul Vida este unic în Europa datorită deversorului în formă de pâlnie. Spectaculoasă este apa care își schimbă culoarea în funcție de anotimp. În acestă perioadă a anului, lacul impresionează prin nuanța intensa de verde crud.

de Georgiana Botez

la 10.05.2021, 16:42

Vezi și

Iubitorii de natură şi aer curat care au ajuns la Barajul Vida au avut doar de câștigat.

Turistă: Suntem din România, dar trăim de 21 de ani în Irlanda. Am crescut acolo, am studiat acolo, dar venim aici pentru natură, pentru copaci, pentru apă. E foarte sănătos, e aer curat. Am mai fost cu cineva din Irlanda. Au zis că aşa pământ, că pentru pământ am venit mai mult, nu au văzut aşa ceva până acum, deci s-au bucurat foarte mult de tot ce au văzut.

Apa lacului își schimbă culoarea în fiecare anotimp

Imaginea cu pâlnia, dar și culoarea ireală a apei sunt fascinante pentru turişti. Deși este o construcție artificială, ridicată pentru minele care extrăgeau bauxita în zonă, lacul este un magnet pentru pasionaţii de fotografie aflaţi în căutarea imaginii perfecte.

Spectaculosul vârtej este principala atracţie de la Lacul Vida, din Luncasprie, însă pâlnia care este de fapt un deversor are rolul de a prelua surplusul de apă şi de a-l conduce în aval, prin intermediul unor conducte foarte mari.

Apa lacului își schimbă culoarea în fiecare anotimp, în funcție de nuanțele pădurii ce o înconjoară. Primăvara este de un verde intens, în timp ce vara are culoarea smaraldului. Toamna turcoazul pune stăpânire pe lac, iar iarna apa are tente albăstrui.

Turist: Am fost şi vara când a fost mai cald, a fost mult mai albastră. A fost altcumva culoarea. A fost mai frumos.

Şi nu doar peisajele îi atrag pe turişti, ci şi bucatele tradiţionale cu care administratorii pensiunilor îi îmbie pe oaspeţi.

Angela Dume – administrator pensiune Luncasprie: Să vadă o oază de linişte, de verde, îşi fac grătare, fac plimbări la baraj, prin pădure, le facem mâncare tradiţională, tot ce este autentic, sănătos şi frumos.

Reporter: Cât costă o cameră?

Angela Dume – administrator pensiune Luncasprie: 70 de lei şi 100 de lei, în funcţie de capacitatea camerei.

Zona oferă și alte atracții celor ce ajung aici. De la peșteri unice până la posibilităţi de agrement pentru pasionații de pescuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Travel » Barajul Vida, lacul cu pâlnie unic în Europa. Cât costă o vacanţă pe meleagurile de basm din Bihor şi ce alte atracţii pot vedea turiştii