Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Brunch la înălțime, la poalele Munţilor Călimani. Cum arată un meniu autentic inspirat din natură

Gastronomia locală reprezintă cartea de vizita a Bucovinei. Întrecerea între gust și arome se regăsește în savoarea mâncărurilor autentice. Rețete tradiționale și reinterpretate au încântat turiștii care au ales să își petreacă ziua de duminică, la poalele Munților Călimani, la brunch-ul organizat cu adevărat la înălțime.

de Angela Bertea

la 18.08.2024 , 20:55

La aproape 1200 de m altitudine, bucatele parcă au alt gust. Mai intens și mai autentic. La brunch-ul organizat la Gura Haitii flora locului a fost inspirație pentru crearea meniului, de la cimbrișor de pădure, afine, merișor și până la aroma de brad a păstrăvului afumat…Toate au completat savoarea bucatelor. 

Cum arată un meniu autentic inspirat din natură

"Avem şi ceafa cu sos de merişoare, avem curcan cu orez şi hribi, avem pate de raţă cu cimbrişor de pădure. Am încercat să facem un meniu care să includă multe ingrediente din zonă", spune Andrei Chirilă, bucătar. 

Vezi și

Și cum păstrăvul este vedetă în Bucovina, fiind specific zonei de munte, nu putea lipsi de la un asemenea ospăț culinar. 

Pe acelaşi subiect

"Burger-ul este foarte apreciat, este doar carne de pastrav, sare si piper", mai spune Andrei Chirilă, bucătar. 

"Bucatele in general merg foarte bine cu vinurile///ambientul si preparatele au fost ceva de vis", declară Liviu Spiridon, somelier. 

Gastronomia locală s-a îmbinat perfect cu frumusețea zonei. Țara Dornelor oferă turiştilor peisaje spectaculoase.

Gust şi frumuseţe

"Verdeaţa asta parcă te invită să iei masa în aer liber. Oricând, în orice anotimp se poate sta şi admira priveliştea, sunt patru unităţi de cazare", spune Cristina Mariniuc, manager. 

Pe lângă gustul autentic al mâncărurilor specifice zonei Bucovinei, oaspeţii s-au putut bucura şi de frumusețea munților Călimani. Aceştia pot fi admiraţi în toată splendoarea lor acolo, în zare. 

Preț de câteva ore, turiștii s-au bucurat de clipe minunate în natură. Turiştii s-au relaxat în hamac, au mers desculți prin iarbă și s-au încărcat cu energia locului.

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Travel » Brunch la înălțime, la poalele Munţilor Călimani. Cum arată un meniu autentic inspirat din natură