Antena Meniu Search
x

Video Castelul din România care atrage turiștii ca un magnet. Străinii sunt înnebuniți după farmecul locului și secretele istorice

Sute de turişti care trec pe Valea Prahovei se opresc în fiecare weekend la Castelul Cantacuzino. Clădirea-monument rivalizează cu Peleşul, mai ales de când acolo s-a filmat un celebru serial despre familia Adams. Vizitatorii sunt impresionaţi nu doar de construcţia cu vitralii din sticlă de Murano şi scări din marmură de Carrara ci şi de munţii care privesc de la înălţime în curtea edificiului. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 12.08.2023, 20:14

Vezi și

Cu o privelişte impresionantă asupra Văii Prahovei şi spre Crucea Caraiman, Castelul Cantacuzino din Buşteni se înalţă la poalele muntelui Zamora. Zidurile din piatră cioplită și cărămidă ascund mii de povești, care de care mai interesante. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Aşa arată salonul de bal al Castelului Catacuzino. Pe pereţi sunt picturi ale membrilor familiilor Cantacuzino făcute din piele din Cordoba, iar vitraliile sunt un alt eveniment care dau un farmec aparte acestui loc. Nu degeaba se spune că acest castel este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Valea Prahovei.

Castelul a fost ridicat de Gheorghe Grigore Cantacuzino, poreclit "Nababul", datorită averii fabuloase

Piatra de temelie a castelului a fost pusă în 1901, pe locul unei vechi reşedinţe a Cantacuzinilor, o cabană a familiei folosită ca popas în drum spre Braşov. Clădirea a fost naţionalizată în 1948 iar în perioada comunistă aici a funcţionat un sanatoriu al ministerului de Interne. După Revoluţie, domeniul a fost retrocedat moştenitorilor care au permis accesul vizitatorilor. Serialul "Wednesday" al lui Tim Burton a transformat castelul în punctul zero al turismului de pe Valea Prahovei. 

Pe acelaşi subiect

Turişti din toată lumea vin acum să vadă locul unde s-a filmat pelicula despre celebra familie Adams. Impresionaţi au fost şi actori care au ajuns la Buşteni.

Jena Ortega, actor: A fost incredibil. Nu am mai fost niciodată în Europa de Est. Nu am anticipat că vom filma în România, dar unii dintre oamenii cu care am lucrat acolo sunt unii dintre cele mai minunate persoane pe care le-am cunoscut în viaţa mea. 

Cristina Bălan Poiesirea, manager de artă şi comunicare: Cu siguranţă castelul a venit mai cunoscut, mai popular. Am ajuns la un public pe care înainte nu îl atingeam. De exemplu, avem mai mulţi vizitatori de categorie tânără, o categorie care înainte nu era aş interesată de istorie.

O vizită în curtea castelului costă 20 de lei, iar cine vrea să vadă şi interiorul trebuie să plătească 75 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Travel » Castelul din România care atrage turiștii ca un magnet. Străinii sunt înnebuniți după farmecul locului și secretele istorice