Antena Meniu Search
x

Ce nu ai voie să iei în avion. Obiecte permise şi obiecte interzise în bagajul de mână sau de cală

Atunci când pleci într-o călătorie este bine să știi ce nu ai voie să iei cu tine în avion, fie că este vorba de bagajul de mână sau de cel de cală. Sunt câteva obiecte interzise, cu care călătorii nu au voie sa urce la bordul avionului.

de Redactia Observator

la 09.03.2023, 13:01

Ce nu ai voie să iei în avion. Obiecte permise şi obiecte interzise în bagajul de mână sau de cală
Ce nu ai voie să iei în avion. Obiecte permise şi obiecte interzise în bagajul de mână sau de cală - Shutterstock

Companiile aeriene au o politică foarte strictă cu privire la bagajele luate la bord. Este mult mai comod să călătorești cu un singur bagaj de mână, dar trebuie să știi din timp ce nu ai voie să iei în avion. Există și câteva reguli cu privire la obiectele pe care le pui în bagajele de cală. 

Ce nu ai voie să iei în avion, în bagajul de cală

Din motive de securitate, anumite obiecte nu pot fi aduse la bord aeronavelor, conform regulilor internaționale din aviația civilă. În plus, anumite obiecte pot fi transportate numai în bagajul de cală și nu pot fi aduse la bord în bagajul de mână. Totodată, făcut într-un mod inteligent, bagajul de vacanţă poate să vă micşoreze substanţial cheltuielile atunci când mergeţi cu avionul.

Regulile diferă de la o companie aeriană la alta, dar și de la o regiune la alta. La aeroport, personalul de securitate are dreptul de a cere pasagerului renunțarea la un anumit obiect din bagajul de mână, dacă se consideră că acesta reprezintă un potențial risc pentru securitatea zborului.

Pe acelaşi subiect

Ce lichide şi în ce cantităţi poţi lua în bagajul de mână

Atunci când călătoriți cu avionul, fie că este vorba despre o vacanță sau o călătorie de afaceri, având ca punct de îmbarcare un aeroport din Uniunea Europeană, trebuie să aveți în vedere anumite cerințe de securitate referitoare la bagaje. 

  • Lichidele din bagajul de mână – băuturi, pastă de dinți, creme și geluri de uz cosmetic etc. – trebuie să fie transportate în recipiente de maxim 100 ml, ambalate într-o pungă transparentă din plastic cu capacitatea de maxim 1 l. Recipientele cu o capacitate mai mare de 100 ml trebuie transportate în bagajul de cală. Restricția referitoare la volum nu se aplică medicamentelor și alimentelor pentru copii.
  • Nu aveți voie să transportați în cabină niciun obiect ascuțit care ar putea fi folosit ca armă (ex. tirbușon, cuțit, foarfece de anumite dimensiuni). Acestea trebuie transportate în bagajul de cală. Limitele referitoare la dimensiunea bagajului de mână și la numărul de bagaje pe care le puteți transporta sunt stabilite de companiile aeriene. Informați-vă înainte de călătorie. Este interzis transportul de substanțe explozive și inflamabile – artificii, vopsele în recipiente sub presiune de tip aerosol, alte substanțe inflamabile și toxice precum acizii.

Ce ai voie să iei în bagajul de mână când călătoreşti cu bebeluşi sau copii mici

Cărucioarele pliabile pentru bebeluși pot fi transportate până la intrarea sau treptele aeronavei, acolo unde unul dintre membrii echipajului le va prelua și le va păstra în siguranță. Acestea pot fi ridicate când coborâți din aeronavă sau în clădirea terminalului, la benzile de bagaje, în conformitate cu reglementările locale. Pentru cărucioare trebuie să vi se dea o etichetă la check-in sau la biroul de predare a bagajelor. Dacă ați făcut check-in online și călătoriți doar cu bagaj de mână, căruciorul poate fi etichetat la poarta de îmbarcare.

Iată, ce puteţi să luaţi în bagajul de mână atunci când călătoriţi cu bebeleşi:

  • Scutece – câte unul pentru fiecare oră de călătorie
  • Șervețele pentru bebeluși
  • Haine de schimb
  • Suzete suplimentare
  • Jucării mici
  • Un cărucior pliabil pentru copii poate fi adus până la intrare (pe o pasarelă) sau până la scările aeronavei (va fi urcat în cala aeronavei)

Ai voie cu alimente în bagajul de cală

În aeronavă puteți transporta alimente, atât în ​​bagajul de mână, cât și în cel de cală. Țineți cont de faptul că alimentele trebuie să fie bine ambalate în ambalajul original.

Unele linii pot refuza să transporte produse proaspete, perisabile, mai ales pe rutele mai lungi. Atunci când transportați produse alimentare trebui să aveți în vedere reglementările vamale ale țării în care călătoriți.

Potrivit Esky, în cele mai multe cazuri, cei care călătoresc în țări din afara Uniunii Europene nu pot transporta sau aduce în Uniunea Europeană produse alimentare proaspete precum carne, lactate, fructe şi legume.

În bagaje nu pot fi transportate băuturi și alte lichide, inclusiv iaurt, creme, gemuri și jeleuri, în recipiente mai mari de 100 ml, cu excepția produselor achiziționate în magazinele duty-free.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Ce nu ai voie să iei în avion. Obiecte permise şi obiecte interzise în bagajul de mână sau de cală