Antena Meniu Search
x

Video Comoara ascunsă în inima județului Harghita. Locul de basm descoperit de turiștii amatori de sporturi de iarnă

Turiştii au ajuns şi în zonele de munte mai puţin cunoscute ale ţării noastre. La Vărşag, cea mai modernă pârtie din Harghita s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de turişti care au vrut să se bucure de zăpada proaspătă în minivacanţă. În schimb, cei care s-au aventurat au găsit un loc de basm, Cascada Vărșag, ascunsă chiar în inima pădurii. 

de Redactia Observator

la 25.01.2022, 08:38

Vezi și

Pârtia de schi, cu un grad mediu de dificultate și o lungime de peste 1.000 metri, este dotată cu un telescaun cu două locuri şi cinci tunuri de zăpadă. 

Turist: Este o pârtie nouă, am aflat săptămâna aceasta de ea. Venim de la Bacău şi ne simţim foarte bine. 

Turist: Este o zonă nouă, a fost inaugurată acum recent. Am dorit să vedem cum este, foarte frumos este. 

Temperaturile scăzute din ultimele zile păstrează bine stratul de zăpadă, iar distracţia merită fiecare bănuţ, spun turiştii. Cine nu este pasionat de schi se poate relaxa în natură, în peisajele desprinse parcă din basme. 

Pe acelaşi subiect

TuristMultă zăpadă, pârtia este foarte bună. Ne-am simţit extraordinar de bine. În afară de schi, sanie, drumeţii la cascadă şi barajul Zetea, să viziteze.

Cascada Vărșag, "piatra care plânge"

Ascunsă în inima pădurii, Cascada Vărșag, una dintre atracțiile zonei, îi aşteptă pe turiştii care se încumetă să parcurgă drumul anevoios. 

TuristVenim de mai mult timp aici şi ne place zona. E frumos, e zăpadă, e relaxant. 

Apa care cade de la șapte metri înălţime a îngheţat pe stânci, formând ţurţuri spectaculoşi, iar turiştii zăbovesc zeci de minute acolo, în căutarea pozelor perfecte pentru reţelele de socializare. 

Turistă: Pentru noi e prima oară. Prietenii noştri au mai fost şi ne-au povestit de zonă. Foarte frumos! Nu mă aşteptam să fie atât de aproape. Am crezut că e mai mult de mers, dar e foarte aproape, uşor de vizitat şi chiar merită, e spectaculoasă.

"Piatra care plânge", aşa cum o numesc localnicii, este alimentată de către un pârâu ce se formează la 300 de metri distanţă, din șapte izvoare. Turiştii care nu pot ajunge acolo cu maşina pot opta pentru o sanie trasă de cai, care-i va purta pe drumuri neumblate, feerice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Comoara ascunsă în inima județului Harghita. Locul de basm descoperit de turiștii amatori de sporturi de iarnă