Antena Meniu Search
x

Video Cum a reuşit Rareş să viziteze peste 20 de ţări în 3 ani. Călătoreşte pe cont propriu, cu buget cât mai mic

Singur pe drum. Este noul trend care prinde tot mai mult printre turiştii români: călătoriile pe cont propriu sau solo trips. În ajutorul celor care vor să descopere lumea singuri-singurei vin tot felul de aplicaţii, cu recomandări de activităţi şi destinaţii. Specialiştii spun că un solo trip poate fi şi un mod de a trăi experienţe, departe de ochii şi de judecata cunoscuţilor.

de Redactia Observator

la 06.05.2023, 20:07

Vezi și

Rareş şi-a început călătoria spre sine cu o vacanţă fără însoţitor. Aşa prins gustul acestui tip de tursm şi a descoperit pe cont propriu mai bine de 20 de ţări în ultimii trei ani. Acum, este în vacanţă în Norvegia şi are deja planificate alte două excursii, în Danemarca şi Vietnam. 

Călătoriile fără însoţitor, un trend care ia amploare

"Visul meu de a călători singur a pornit probabil din pandemie, când mă uitam pe YouTube, ca toată lumea, la alţii care făceau acest lucru şi îmi imaginam cum ar fi să încerc şi eu. Caut cea mai accesibilă destinaţie şi după aceea îmi încep călătoria", povesteşte Rareş, solo traveler.

Sunt pline site-urile de sfaturi pentru cei care călătoresc singuri, de la ce să pui în bagaj la măsuri de siguranţă. Trendul este mai popular în rândul femeilor, care aleg destinaţii exotice cum ar fi Bali sau Thailanda, în vreme ce bărbaţii merg în locuri renumite pentru petreceri şi viaţa de noapte, ca Mykonos sau Ibiza.

Pe acelaşi subiect

"E o diferenţă între călătoriile pentru doamne şi călătoriile pentru domni. Dacă doamnele aleg să plece pentru a se relaxa, pentru a se regăsi, domnii de obicei aleg să plece singuri pentru a se distra. Dacă nu avem un partener de călătorie, de ce ne-am nega plăcerea de a călători şi a descoperi locuri noi?", spune Cristina Pipias, manager agenţie de turism.

Cum poţi găsi un partener de drum

Iar pentru cei care, la un moment dat pe traseu, nu mai vor să fie singuri, există soluţii. "Datorită singurătăţii pe care tu o simţi la nivelul fiecărei celule, mai ales în baza ideii de dor de casă, vei ajunge să te cuplezi cu oricine, oriunde. De ce să am experienţe intime care să mă pună pe mine într-o situaţie proastă acasă, când eu pot călători şi avea o experienţă fără niciun fel de obligaţie oriunde îmi doresc?", explică Radu Leca, psiholog.

În doar câteva minute, îţi poţi găsi un "travel buddy", adică un prieten de vacanţă. "Prin intermediul acestei aplicaţii selectăm destinaţia, data, dar şi activităţile pe care vrem să le desfăşurăm oriunde în lume, iar sistemul ne generează un prieten de călătorie, cu care ne putem împătăşi experienţele în momentul în care alegem să călătorim singuri", arată Ingrid Tîrziu, reporter Observator. 

Cele mai sigure destinaţii turistice

Cele mai sigure destinaţii pentru un solo trip rămân ţările nordice, precum Danemarca, Suedia sau Norvegia. Ultimele statistici arată că una din zece vacanţe este făcută de cineva care călătoreşte singur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Cum a reuşit Rareş să viziteze peste 20 de ţări în 3 ani. Călătoreşte pe cont propriu, cu buget cât mai mic