Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Destinaţia idilică din România luată cu asalt de turişti. Au făcut rezervări până în noiembrie: "E un an bun"

Majoritatea unităţilor de cazare autorizate din Delta Dunării sunt ocupate în perioada august - septembrie, unii turişti făcând rezervări chiar şi pentru următoarele luni.

de Redactia Observator

la 21.08.2024 , 16:23

Destinaţia idilică din România luată cu asalt de turişti. Au făcut rezervări până în noiembrie: "E un an bun" Destinaţia idilică din România luată cu asalt de turişti. Au făcut rezervări până în noiembrie: "E un an bun" - Shutterstock

Preţurile practicate de unităţile de cazare pleacă de la 350 de lei pe noapte, tariful incluzând micul dejun, şi pot depăşi 200 de euro, acestea variind în funcţie de momentul rezervării, dar şi de facilităţile oferite vizitatorilor.

"Turismul în această perioadă merge foarte bine. Pot spune că august şi septembrie încearcă să salveze ce nu a fost bine în perioada anterioară. Avem rezervări şi pentru octombrie şi noiembrie. Companiile organizează conferinţe, sesiuni de evaluare, cursuri de pregătire care aduc venituri celor din Deltă. Sunt şi pescari. Se prind ştiucă, somn, crap. Dacă eşti pasionat de pescuit de peşte sălbatic, e un an bun", a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei Patronatelor din Turism Delta Dunării (APTDD), Daniel Iluşcă.

Referindu-se la nivelul scăzut al Dunării, Iluşcă a menţionat că situaţia nu este mai rea decât cea din anii precedenţi.

Articolul continuă după reclamă

"Nu e atât de rău ca în alţi ani. Şi Administraţia Rezervaţiei a făcut decolmatări şi sperăm să continue şi în zona Crişan. Probabil în anii următori vom avea lacurile şi canalele deschise, astfel încât turiştii să viziteze cât mai multe zone frumoase", a afirmat preşedintele APTDD.

Pe acelaşi subiect

Peste 700 de structuri de cazare sunt în Tulcea

Daniel Iluşcă a mai menţionat că numărul pensiunilor scoase la vânzare este similar cu cel din anii precedenţi.

"Sunt aceleaşi pensiuni care sunt de vânzare de peste cinci, şase sau opt ani. Unii le-au închis, alţii le-au scos la vânzare, dar îşi desfăşoară în continuare activitatea. Sunt o grămadă de pensiuni de vânzare pe Valea Prahovei, la Breaza, în Ploieşti, Bucureşti. Sunt lucruri fireşti. Proprietarii care au construit pensiuni, case de vacanţă, hoteluri plutitoare ajung la o anumită vârstă, apar problemele de sănătate şi oamenii nu mai pot administra aceste afaceri", a explicat preşedintele APTDD.

Lista unităţilor de cazare clasificate din România actualizată pe 20 august de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului include peste 700 de structuri în judeţul Tulcea.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Travel » Destinaţia idilică din România luată cu asalt de turişti. Au făcut rezervări până în noiembrie: "E un an bun"