Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reacţia unor turiste străine, aflate în România în minivacanţa de Sf. Maria. Ce le-a plăcut cel mai mult la noi

Minivacanţa de Sfânta Maria a început cu vreme frumoasă, distracţie, dar şi peisaje pe măsură. Cei care au vrut o porţie de aer proaspăt au ales ca destinaţie Clisura Dunării, cel mai splendid defileu din Europa. Alţii au preferat în schimb să se relaxeze la umbra pădurii sau să pescuiască de ce nu, aşa că s-au refugiat pe Lacul Bezid. Iar cei care nu au ajuns pe litoral au mers să se răcorească la Băile Felix unde distracţia a fost garantată.

de Redactia Observator

la 16.08.2024 , 07:46

Cei care au ales să viziteze Clisura Dunării au profitat de peisajele unice şi au bifat o distracţie pe cinste: o plimbare cu barca, skijetul sau chiar vaporul, într-o zonă de o frumuseţe răpitoare. "Foarte fain, ne-am plimbat pe la toate monumentele, ni s-a explicat istoria din spate", povesteşte o femeie. "Zona este foarte frumoasă. Ne-am plimbat, am fotografiat", spune un bărbat.

Distracţie în minivacanţa de Sfânta Maria

Mai ales că au avut ce să fotografieze: Chipul lui Decebal, fascinanta statuie sculptată în stâncă, care e şi cea mai mare din Europa. "E o priveliște superbă. Totul e foarte frumos aici, oamenii sunt drăguţi. Îmi place mâncarea, îmi place mămăliga", mărturiseşte o turistă străină.

Vezi și

Proprietarii pensiunilor s-au pregătit din timp cu preparate tradiţionale specifice zonei. "Ciorba de peşte care este la mare înălţime la noi. Şi clătite ceheşti ce se pot servi în Clisura Dunării. Să deguste ţuica de smochine, cât şi dulceaţa de smochine", spune Florentina Muchitsch, reprezentant pensiune.

Pe acelaşi subiect

La doar 30 de kilometri de Târgu Mureş şi Sovata, atracţia celor care au vrut să se răcorească la umbra pădurii a fost Lacul Bezid. "E mult mai bine, acasă nu avem aer condiţionat, e căldură, aici mai intrăm în apă să ne răcorim. E fain. E caldă, e bună de bălăceală", povesteşte un bărbat. "Am venit din Germania. E splendid, ce să spun. Şi acum sunt aici, cu toată familia", adaugă un altul.

În localitatea Ideciu de Jos, la doar 5 kilometri de Reghin, ştrandurile cu apă sărată au fost neîncăpătoare. La fel şi salina din localitate, care i-a aşteptat pe turişti cu o porţie de sănătate, dar şi activităţi distractive. "Din 2023 am construit această salină, în principal pentru tratarea bolilor copiilor, bolilor respiratorii. Am încerat să fac ceva ce nu este în zonă", arată Ovidiu Salcă, proprietar complex turistic.

De distracţie au avut parte şi cei care au ales Băile Felix, unde pe lângă o bălăceală pe cinste, turiştii au avut ocazia să danseze chiar în apă. 

Minivacanţa se încheie duminică, aşa că turiştii profită din plin de zilele de distracţie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Travel » Reacţia unor turiste străine, aflate în România în minivacanţa de Sf. Maria. Ce le-a plăcut cel mai mult la noi