Antena Meniu Search
x

Video Grecia este pregătită să primească turişti de la 1 martie. Număr record de cereri, pe fondul relaxării restricțiilor de călătorie

Grecia e destinaţia unde mulţi români îşi vor petrece concediul în aceast vară. Deja agenţiile de turism au înregistrat un număr record de cereri şi se aşteaptă ca în următoarele două luni să vândă toate pachetele pentru Republica Elenă. Autorităţile de la Atena se pregătesc deja pentru valul de turişti. Anul acesta deschid sezonul estival mai devreme ca oricând şi relaxează restricţiile. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 05.02.2022, 20:06

Vezi și

Grecia deschide în acest an sezonul estival chiar de la 1 martie. Grecia a decis să relaxeze restricțiile de călătorie pentru cetățenii Uniunii Europene. Începând cu data de 7 februarie, cei care doresc să călătorească în Grecia și sunt vaccinați nu vor mai fi nevoiți să prezinte un test covid negativ, însă cei care nu s-au imunizat trebuie în continuare să prezinte fie un test pcr negativ, făcut cu 72 de ore înainte, fie un test antigen, făcut cu 24 de ore înainte. 

Aşa că, dacă vă gândiţi să mergeţi de pe acum, agenţiile de turism au nenumărate oferte.

Roxana Ilinca, proprietar agenţie turism: Dacă dorim să petrecem ziua îndrăgostiților, 1 sau 8 martie, este o alegere excelentă. Toate hotelurile din Atena sunt deschise, cele care au spa, au o creștere de 40% mai mare față de 2019. 

Akis este ghid turistic în Grecia. Spune că se aşteaptă ca acest sezon turistic să fie la fel de bun ca cel din 2019, când nu era pandemie. 

Pe acelaşi subiect

Akis Spiratos, ghid turistic Grecia: Suntem foarte bine pregătiți să primim prietenii români. Hotelierii nu au mărit preţurile.  Este a doua casă pentru români, Grecia. Cum e şi pentru noi România. 

Agenţiile de turism deja au primit de la clienţi un număr record de cereri de călătorie. 

Roxana Ilinca, proprietar agenţie turism: Telefoanele sună încontinuu. Deja zborurile sunt la jumătate pline și cu siguranță în maxim 2 luni se va opera la sută la sută capacitate. 

Cât îi costă pe turişti un sejur de 7 zile

În iunie, pentru un sejur de 7 zile în Creta, cu cazare la trei stele, preţurile încep de la 320 de euro de persoană, iar pentru Rhodos de la 305 euro. Ca să ajungem în Santorini plătim 464 de euro. Însă doar dacă ne cumpărăm acum pachetele. 

Alin Burcea, proprietar agenţie turism: Are loc o dublare a cererilor pentru Grecia. Se merge peste tot, în toate zona de nord Halkidiki, Paralia, în Corfu, Zakynthos, Lefkada, în Evia. Şi e o insulă pe care am pus steagul românesc, se numește Thassos și are 80% turiști români. 

În perioada ianuarie - noiembrie 2021, Grecia a primit este 7,2 milioane de turişti. Pentru 2022, ţinta este ca sectorul turismului să se apropie de nivelul record din 2019, când veniturile din turism ale Greciei au depăşit 18 miliarde de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Travel » Grecia este pregătită să primească turişti de la 1 martie. Număr record de cereri, pe fondul relaxării restricțiilor de călătorie