Antena Meniu Search
x

Video Investiția de 500 de milioane de dolari care ar putea să pună România pe harta lumii. Alte țări europene au dat lovitura în acest sector

Vacanţa poate fi o aventură. La propriu, dacă alegi unul dintre parcurile de distracţii din Europa. Disneyland, Legoland şi Diggerland sunt în topul preferinţelor, dar vin din urmă şi alte locuri tematice, pline de adrenalină. Noi avem doar speranţe: investitorii străini deja se gândesc să facă un astfel de parc la Bran sau în Sighişoara.  

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 27.03.2024, 20:15

Vezi și

Amintirile din copilărie se scriu în parcurile de distracţii. Sara le-a văzut deja pe cele mai importante din Europa.

Sara: Este vorba mai ales de adrenalină, dar îmi place foarte mult şi tematica unui parc, să mă simt de parcă am intrat într-un loc nou, într-o lume nouă.Prefer în cele în care au tematică mare să stau trei zile cel puţin. De dimineaţa de când se deschide şi până la închidere.

O distracție scumpă 

În marile parcuri europene, distracţia costă. Disneyland Paris rămâne în top.

Pe acelaşi subiect

Cosmin Vasile, manager departament circuite turistice: Bilet de avion, zbor din Bucureşti, cazare şi biletele de acces în Disneyland, aproximativ 1000 de euro pentru o familie de doi adulţi şi un copil, pentru două nopţi, trei zile şi te bucuri de toate facilităţile acestui parc de distracţii.

Europa Park şi LegoLand sunt două dintre cele mai râvnite parcuri de distracţii din întreaga lume. O vacanţă care să includă şi explorarea Bavariei porneşte de la 1.600 de euro pentru o familie cu un copil.

Florin Ionescu, consultant în turism: Mergem cu avionul până în Munchen. De acolo recomand să se închirieze maşină astfel încât sejurul în parcul Europa să fie combinat şi cu un circuit.

În Marea Britanie, parcurile de distracţie tematice au ajuns la un alt nivel. O ofertă early booking pentru o familie cu un copil porneşte de la 600 de euro.

Daniel Lăcustă, director agenție de turism: Diggerland se numesc, sunt patru astfel de parcuri, unde copiii se pot bucura de tractoare, de excavatoare care să le construiască, dar şi de atracţii clasice pe specific de utilaje.

Cum ar putea România să ajungă pe harta lumii 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: În Bucureşti din păcate nu ne putem bucura de adrenalina unui mountagne rousse pentru că nu avem unul. Avem în schimb o roată panoramică şi o privelişte frumoasă asupra Bucureştiului.

Ministerul Turismului are în plan construirea unui parc de distracţii la Bran sau Sighişoara în următorii ani. Cea mai importantă propunere de investiţie vine de la străini şi se ridică la 500 de milioane de dolari.

Lucian Rus, secretar de stat Ministerul Turismului: Zonele au fost alese de către investitori, dar pe baza unor date pe care şi noi şi alte instituţii le-am furnizat. În funcţie de numărul de turişti. Am avut mai multe întâlniri chiar şi cu companii americane foarte puternice.

Datele arată că industria turismului în parcurile de distracţii europene depăşeşte 20 de miliarde de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Investiția de 500 de milioane de dolari care ar putea să pună România pe harta lumii. Alte țări europene au dat lovitura în acest sector