Antena Meniu Search
x

Orășelul aflat la 70 de km de Capitală despre care nimeni nu credea că poate deveni o adevărată destinație turistică. "Există acel inedit şi aici"

Turismul din împrejurimile Bucureştiului a început să ia amploare în ultimii 10 ani, tot mai mulţi români fiind dornici să viziteze locuri apropiate de Capitală, iar destinaţiile apărute recent pe hartă sunt Videle şi Satu Banului, susţine Traian Bădulescu, consultant în turism şi purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 10:32

Orășelul aflat la 70 de km de Capitală despre care nimeni nu credea că poate deveni o adevărată destinație turistică. "Există acel inedit şi aici"
Orășelul aflat la 70 de km de Capitală despre care nimeni nu credea că poate deveni o adevărată destinație turistică. "Există acel inedit şi aici" - Primaria Videle

"Din ce în ce mai mulţi rezidenţi ai Bucureştiului sau chiar şi turişti şi vizitatori doresc să viziteze locuri apropiate de Capitală, unde eventual să şi înnopteze. Dintre destinaţiile care au apărut pe harta turistică mai recent ofer două exemple: Satu Banului (lângă Câmpina, comuna Măgureni, aflat la 94 km de Bucureşti), unde s-au dezvoltat mai multe pensiuni rurale autentice, respectiv Videle, aflat la 74 km de Bucureşti, un orăşel înconjurat de multe atracţii turistice, chiar dacă încă puţin cunoscute, dar care se va dezvolta cu siguranţă, datorită proiectelor turistice. Am observat o tendinţă în creştere a bucureştenilor de a dori să îşi petreacă o zi sau mai ales un weekend în locaţii apropiate de Capitală. Vorbim atât de familii, grupuri de prieteni, cât şi de team building-uri sau conferinţe", a declarat, pentru Agerpres, Traian Bădulescu.

Acesta susţine că în sudul ţării şi, în particular, în judeţul Teleorman, termenul de "atracţie turistică" nu te duce cu gândul direct la o zonă turistică, dar cu siguranţă există "acel inedit şi aici".

"În jurul oraşului Videle, alături de mai multe activităţi economice care se desfăşoară aici există şi locuri de vizitat. La 25 de kilometri de oraş, mai exact în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, între 2011 şi 2021 a fost edificată o mănăstire minunată (în stilul ortodox grecesc) denumită Mănăstirea Pantocrator. Aici este un adevărat loc de pelerinaj, unde ajung pelerini din întreaga ţară şi nu numai", spune Bădulescu.

Prima distilerie artizanală cu produse din România care a câştigat aurul la concursuri internaţionale, la Călinești

Pe acelaşi subiect

Alte atracţii încă puţin cunoscute din regiune sunt Stejarul lui Mihai Viteazul (unde se spune că s-ar fi odihnit marele domnitor împreună cu o parte dintre oştenii săi) şi Biserica de lemn din Videle - Cârtojanca, ridicată în anul 1819 şi înlocuită în 1883. La alţi 25 - 30 de kilometri, în comuna Călineşti, există prima distilerie artizanală cu produse din România care a câştigat aurul la concursuri internaţionale, distilerie concepută, construită şi administrată de Alexandru Haită.

De asemenea, comuna Talpa, aflată la 15-20 de kilometri distanţă de Videle, este localitatea unde s-au filmat cele două capodopere ale cinematografiei româneşti, Moromeţii I şi Moromeţii II. Aici se poate vizita casa familiei Moromete, precum şi alte obiective care au făcut parte din decorul filmului.

Activităţile de recreere (pescuit şi vânătoare) din zonă sunt de asemenea importante şi atrag vizitatori. La Videle s-a înfiinţat, în decursul anilor, şi un grup foarte activ de ciclism - "Bicicliştii de la Videle".

"Casa Verde" din Videle a primit turişti şi oameni de afaceri străini din numeroase țări din Europa

Un "hub" care atrage turişti şi delegaţii în zonă este pensiunea "Casa Verde" din Videle. Turiştii şi grupurile găzduite până în prezent sunt cu preponderenţă din zona de business şi turism de afaceri (...). De asemenea, pensiunea a primit turişti şi oameni de afaceri străini din Austria, Germania, Franţa, Finlanda, Norvegia, Grecia şi Spania.

"Poate că zona Videle nu are încă multe obiective turistice şi activităţi de desfăşurat, dar oamenii sunt primitori, dornici de a promova zona şi localitatea. Sunt sigur că în viitorul nu foarte îndepărtat se vor înfiinţa locaţii frumoase pentru recreere şi pentru petrecerea timpului liber în natură", a declarat Iulian Bolnavu, managing partner "Casa Verde".

Investiție de 2 milioane de euro într-un hotel la cele mai moderne standarde

În viitor, proprietarii intenţionează să extindă structura existentă şi să construiască un hotel la cele mai moderne standarde.

"În acest moment, analizăm fezabilitatea unei investiţii şi urmărim programele de finanţare prin fonduri nerambursabile. Proiectul pe care îl avem în minte necesită o investiţie de aproximativ 2 milioane de euro. O altă idee pe care o avem pe termen mediu şi lung o reprezintă investiţia într-un resort şi căutăm locaţii în afara oraşului, situate în natură, pentru a dezvolta o structură mai complexă cu piscine, spa, saloane de evenimente. Turiştii găsesc bogăţia în simplitatea naturii, prin întoarcerea la origini descoperă adevărata lor identitate. Integrarea turismului în oraşul Videle nu este doar despre atragerea turiştilor, ci şi despre reconectarea lor cu frumuseţea autentică a locului şi cu inima comunităţii locale", a adăugat Iulian Bolnavu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Orășelul aflat la 70 de km de Capitală despre care nimeni nu credea că poate deveni o adevărată destinație turistică. "Există acel inedit şi aici"