Antena Meniu Search
x

Video Investiţie absurdă: Un centru turistic din Maramureş, care a costat 100.000 de euro, a ajuns, de nevoie, centru pentru evidenţa persoanelor

Milioane de euro au fost cheltuiți în România pe centre turistice în zone... fără turişti. O astfel de construcţie, care şi-a dovedit inutilitatea, a fost transformată, în Maramureş, în centru de evidenţă a persoanelor. Locuitorii din Ariniş sunt extrem de bucuroşi şi spun că au înţeles, în sfârşit, menirea clădirii ridicate în urmă cu aproape 10 ani. 

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 17:30

Doamna Maria a pășit astăzi, pentru prima dată, în clădirea în care a funcţionat centrul turistic din comuna Ariniş din Maramureş...nu pentru a face turism însă...ci nişte acte.  

Maria Merce, localnică: E bine, nu e aglomerație, şi doamna a fost foarte amabilă cu noi. 

Reporter: Câți kilometri aţi făcut?

Maria Merce, localnică: 18 până aici.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Şi dacă trebuia să mergeţi la Ulmeni, cât făceaţi?

Maria Merce, localnică: Cred că dublu!

Cum s-a ajuns în această situaţie

Acum aici funcţionează serviciul de evidenţă a persoanelor. O decizie luată de autorităţile locale după ce turiştii au cam ocolit zona. 

Gheorghe Mureșan, primar Ariniș: Turismul în zona Codru încă lasă de dorit, noi am forţat nota, chiar eu la nivel de localitatea Ariniş, am achziţionat o casă tradiţională ţărănească, am renovat-o, are şi o şură tradiţională, am făcut şi activităţi, însă interesul nu a fost cel scontat. 

Clădirea a fost ridicată în 2014-2015. A costat 100.000 de euro, bani obținuți din fonduri europene. Într-un an, doar 100 de turiști au ajuns aici, astfel că în 2021 pe ușa centrului a fost pus lacătul. Pentru a deveni serviciu de evidenţă a populaţiei, s-au mai investit 35.000 de lei.

Monica Horghici, consilier SPECLEP Ariniș: Vin cam 8 persoane, 10, vin. Foarte mulţi se bucură pentru că nu mai au atât de mers până la Ulmeni. 

"E mai ok pentru că e aproape de comună şi nu trebuie să mai mergem la foarte mare distanţă."

"Am venit ca să îşi facă buletinul. E prima dată când vin aici.

Stiţi ce a fost anterior aici?

Un centru turistic.

Si cum vi se pare că şi-a schimbat utilitatea?

În bine sincer!"

Serviciul de evidență a populației deservește acum aproximativ 11.000 de localnici din comuna Ariniș și din cele șase sate aparținătoare. Iar autorităţile şi oamenii se bucură că, în sfârşit, clădirea foloseşte la ceva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Investiţie absurdă: Un centru turistic din Maramureş, care a costat 100.000 de euro, a ajuns, de nevoie, centru pentru evidenţa persoanelor