Antena Meniu Search
x

Video Investiţie de 40 de milioane de lei pentru restaurarea unui lac unic din România. Turiştii, atraşi ca un magnet de această zonă

Lacul cu pâlnie Vida, paradisul unic în Europa, va renaşte din propria cenuşă. Consiliul Judeţean Bihor a obţinut fonduri în valoare de 40 de milioane de lei pentru turismul ecologic şi conservarea naturii. Turiştii sunt atraşi ca un magnet, mai ales că zona le oferă peisaje mirifice şi multe activităţi. 

de Redactia Observator

la 23.07.2023, 07:58

Vezi și

Suntem la 60 de kilometri de Oradea, în comuna Dobreşti, departe de agitaţia urbană. Printre pădurile dese regăsim Lacul Vida, care impresionează prin frumuseţea culorii, dar mai ales prin unicitate - în mijloc se află un vârtej. 

Turistă: Eu sunt bănăţeancă în ţoalele mele şi am venit să vizitez Bihorul şi sunt foarte încântată de zona asta, de lac în special. 

Lacul Vida este artificial şi a fost construit în urmă cu mai bine de jumătate de secol. De-a lungul anilor, frumusețea locului a fost umbrită de lipsa investiţiilor. Cantităţile mari nămol, dar şi pietrele sau resturile ecologice au dus inevitabil la scăderea volumului de apă. Însă acum, se întrevede o speranţă.

Florin Copos, primar Dobrești: Să avem un volum de apă, de aici avem şi alimentarea cu apă, naval avem o hidrocentrala pe care am vrea sa o repunem in functiune. 

Pe acelaşi subiect

Până atunci, turiştii care ajung la Lacul Vida se bucură de peisajele mirifice.

Turistă: Pe lac se poate plimba cu o barcă, deocamdată o barcă proprie, aşteptăm pe viitor o amenajare în sensul ca turiştii să aibă acces la luciul apei.

Turist: Ar fi bine dacă am mai avea locuri de picnic, locuri de relaxare unde poţi veni să te relaxezi cu familia. 

Cu banii primiţi, edilul din Dobreşti vrea să transforme locul

Florin Copos, primar Dobrești: Şi la peşteră, şi la camping, vor avea locuri de cazare, bănuiesc că cetăţenii vor vrea să îşi închirieze casele şi să facem o zonă turistică. 

Cei care deja îşi pun casele la dispoziţia turiştilor, se asigură că aceştia nu vor duce lipsă de nimic. Pentru o noapte de cazare, turiştii care vor să viziteze zona, trebuie să scoată din buzunar aproximativ 200 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Investiţie de 40 de milioane de lei pentru restaurarea unui lac unic din România. Turiştii, atraşi ca un magnet de această zonă