Antena Meniu Search
x

Video Rulota, investiţia perfectă pentru iubitorii de vacanţe în natură. Preţul e destul de piperat: costă cât două apartamente

Dacă iubiţi natura şi sunteţi fanii experienţelor inedite, poate că ar trebui să luaţi în calcul o vacanţă cu rulota. Cu toate că în mintea multor români o astfel de călătorie este asociată fie cu o vacanţă ieftină, fie cu una mai incomodă, realitatea arată cu totul diferit. Aşadar, cine nu deţine propria rulotă sau autorulotă, trebuie să ştie că închirierea uneia poate să coste pe zi cât o noapte la un hotel de 4 stele.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 06.08.2022, 21:06

Vezi și

Aşa arată vacanţele lui Radu şi ale Anei de câţiva ani buni, de când au în parcare, pe lângă maşina de oraş şi această dubă care i-a dus chiar şi...în Africa. "La mine a venit ideea de la faptul că noi întotdeauna am călătorit cu familia. Am avut maşini de expediţie, am fost cu cortul. Mereu pe drumuri, în vacanţe", spune Radu. "Iar la mine a venit după ce l-am cunoscut pe el. Era ceva ce îmi doream de mult să fac, dar e nevoie şi să cunoşti oamenii potriviţi", a declarat Ana. Iniţial au pornit la drum cu o dubă obişnuită, pe care apoi au lasat-o pe mâna profesioniştilor pentru compartimentare. Acum, au ajuns să aibă chiar şi încălzire în pardoseală.

O autorulotă echipată complet poată să coste cât două apartamente

Ba chiar au reuşit să găsească loc şi pentru două biciclete electrice, fără de care nu pleacă la drum. Odată ce şi-au dat seama că nu le lipseşte nimic casa lor mobilă, au început să petreacă săptămâni sau chiar luni întregi prin lume. "Stăm în medie cam 100 de zile pe an în camper, deci cam o treime din an", a declarat Radu. "Până acum, de la începutul anului avem 70 de zile. Deci mai aveţi încă 30. Da, dar avem în septembrie un festival de campere, aşa că rezolvăm sigur. Probabil vor fi 6 luni petrecute în camper anula acesta liniştit", a declarat Ana.

Cei care vor să experimenteze viaţa în mijlocul naturii trebuie să ştie că o autorulotă echipată complet poată să coste cât două apartamente: 100.000 de euro. Dar şi facilităţile sunt pe măsură, similare unei camere de hotel. Numărul românilor care cumpără rulote creşte de la an la an. "Piaţa din România, potrivit cifrelor de la RAR se situează undeva la 300, poate 300 şi ceva de campere noi pe an. Fie cumpărate de la dealerii din România, fie din occident, dar noi. Este o cifră importantă. În 2014 erau foarte puţine. Nu ştiu dacă piaţa românească însuma 50 de campere", a declarat Liviu Gal - administrator.

Specialiştii recomandă celor care înceracă pentru prima dată viaţa la rulotă să meargă pe închirierea uneia. În acest caz, preţurile vor fi comparabile cu o cazare la un hotel de 4 stele, pentru că cea mai ieftină variantă pleacă de la 80 de euro pe zi, în extrasezon şi poate ajunge la 160 de euro pe zi. La asta, se mai adaugă costurile cu benzina şi asigurarea casco. Taxa de campare poate varia între 10 şi 100 de euro pe noapte, în funcţie de ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Rulota, investiţia perfectă pentru iubitorii de vacanţe în natură. Preţul e destul de piperat: costă cât două apartamente