Antena Meniu Search
x

La plajă în luna mai. Unde poți face baie aproape de România. Sunt mai multe destinații posibile

Anul acesta Paştele pică în luna mai. Acest lucru presupune şi că luna mai coincide şi cu vacanţa de Paşte, pe care unii români preferă să o petreacă pe plajă sau cel puţin într-o destinaţie în care este mai cald decât în România. Iată unde mai poţi face baie aproape de România. 

de Redactia Observator

la 11.04.2024, 16:18

La plajă în luna mai. Unde poți face baie aproape de România
La plajă în luna mai. Unde poți face baie aproape de România - Shutterstock

Pentru că vremea din România poate da bătăi de cap, mulţi români aleg să plece la mare în alte ţări din Europa. Iată unde pot face românii plajă în Europa în luna mai a anului 2024. 

Destinații aproape de România unde poți face plajă în luna mai

Românii care vor să se bucure de soare și de mare în același timp și să se aleagă cu un bronz de invidiat în luna mai pot merge la plajă prin țările Europei. Dacă temperatura apei nu este foarte ridicată, scăldatul în mare este plăcut în această perioadă din an și mercurul din termometre permite o vacanță minunată în orașele europene.

Cipru este una dintre țările cu vreme perfectă în luna mai 2024. Soarele este în permanență pe cer iar temperaturile sunt potrivite pentru a sta la plajă. 

Pe acelaşi subiect

Tenerife este o altă destinaţie numai bună pentru românii care vor să petreacă Paştele la mare. În luna mai vremea este perfectă în Tenerife, în anumite orașe precum: Granadilla de Abona, Costa Adeje, La Guancha, San Miguel De Abona, Los Cristianos, Santiago del Teide, Los Gigantes, El Médano, Arona, Puerto de la Cruz, Playa de las Américas, Las Galletas, Masca, San Isidro, Vilaflor de Chasna, Buenavista del Norte, Los Realejos, Icod de los Vinos si Adeje. În această parte a țării, condiții meteorologice permit turiștilor să savureze pe deplin vacanța: soare, precipitații rare și umiditate suportabilă.

Calabria este situată în zona de sud a Italiei, chiar în vârful cizmei. Nu este o zonă foarte vizitată de turiști dar este important de știut că peisajul și locurile sunt extraordinare: albastrul mării este divin și casele în stil tradițional au frumusețea lor aparte.

Grecia este una dintre țările preferate de români în perioada verii. E important de știu că în luna mai vremea în Grecia nu va fi la fel de frumoasă și de caldă în toate zonele țări. Porto Katsiki din Lefkada este un bun exemplu pentru această perioadă.  Porto Katsiki este locul exotic al Greciei, unde sunt peisaje de poveste, apusuri de colecție și plaje idilice. Porto Katsiki a fost numită, de multe ori, în anii trecuți, destinaţia turistică numărul unu a Europei și una dintre cele mai frumoase din lume. Și nu degeaba! Ceea ce am văzut noi aici, este greu de descris în cuvinte.

Muntenegru este foarte aproape de România și reprezintă o destinație perfectă pentru a face plajă în luna mai. Turiștii doritori trebuie să fie atenți când își aleg perioada de vacanță în această țară pentru că în unele zile ploaia își poate face apariția.

Albania? Da, Albania e țara-minune care a devenit, în ultimii ani, din ce în ce mai căutată de turiști: perla ascunsă a Europei. Se poate ajunge aici foarte uşor cu mașina, în căutare de ceva nou. Ksamil este un sătuc din sudul țării, aflat la Marea Ionică, cu plaje înguste, dar tare frumoase: cu nisip alb, fin și apă limpede și curată.

Şi nu în ultimul rând, Bulgaria. Românii preferă să viziteze ţara vecină an de an pentru condiţiile foarte bune şi pentru preţurile avantajoase pe care aceştia le oferă. 

O astfel de plajă, tare frumoasă, este Krapets, aflată după granița cu Bulgaria. Este atât de aproape încât drumul cu mașina nu va obosi deloc. Și cât ai zice „Krapets”, ești pe o plaja nesfârșită, la aceeași Mare Neagră, dar ceva mai pustie, mai idilică.

Cât costă biletele de avion către Tenerife şi Calabria

În ceea ce priveşte preţurile biletelor de avion, acestea variază în funcţie de perioadă. În Tenerife, de exemplu, preţurile pornesc de la 600 de euro dus-întors, în timp ce în regiunea Reggio Calabria, biletele pornesc de la 700 de euro. 

La cazare, prețurile pornesc de la 300 de lei

În ceea ce priveşte cazarea, în Calabria preţurile pornesc de la 300 de lei, în timp ce în Tenerife preţurile pornesc de la 500 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » La plajă în luna mai. Unde poți face baie aproape de România. Sunt mai multe destinații posibile