Antena Meniu Search
x

Video "Litoralul" ascuns al României, de care puţini turişti au auzit. Să vii la plajă aici nu costă nimic, iar condiţiile sunt de 5 stele

Şi vestul ţării are litoralul lui. Cu apă, nisip fin, palmieri şi muzică de club. Aşa sunt întâmpinaţi, pe Lacul Ghioroc din judeţul Arad, turiştii pentru care marea e prea departe. În ultimii 10 ani, zona s-a dezvoltat puternic şi le oferă bănăţenilor vibe-ul unei vacanţe la mare depărtare de mare. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 16.07.2023, 19:39

Vezi și

La 20 de kilometri de Arad, plaja şi lacul Ghioroc sunt magnet pentru locuitorii din vestul ţării într-o zi toridă de vară. "8.524 de kilometri până în Punta Cana, Republica Dominicană şi 2.767 de kilometri până în Ibiza. De ce să mergi atât de departe când la mare depărtare de mare e ca la mare. Avem aici toate ingredientele unei vacanţe reuşite. Avem apă, soare, nisip şi palmieri. Doar anul trecut, litoralul vestului a atras peste 120.000 de turişti", spune Iulia Pop, reporter Observator. 

Mii de turişti pe "Litoralul Vestului"

"Vrem să ne relaxăm. Îţi dă şi un vibe de mare", crede un turist. Un bărbat e de părere că singura diferenţă ca să fie ca pe litoral este "briza mării de dimineaţă şi apa sărată". "Litoralul Vestului" este amenajat cu umbrele, baldachine, locuri de joacă şi chiar un camping. "Ai unde să mănânci, poţi să închiriezi o barcă, să pleci, poţi să te bălăceşti în voie, nisip exact ca la mare", spune un turist.

Din 2020, Lacul Ghioroc a devenit staţiune turistică. Aici se poate practica şi pescuitul tot timpul anului. "Vin turişti, am avut aseară din Cluj, Bistriţa, din Sibiu, din sudul României şi din judeţele învecinate. Avem un festival care îi atrage foarte mult unde avem concerte, spuma party, color fight", declară Corneliu Popi-Morodan, primarul comunei Ghioroc. 

Pe acelaşi subiect

Accesul pe plajă este liber, dar şoferii au de plătit o taxă de parcare de 10 lei pe zi. Bani care sunt folosiţi apoi la întreţinerea zonei cu aer exotic.

Lacul Bodi, oază de relaxare la munte

O oază de răcoare am găsit şi la 20 de kilometri de Baia Mare. Lacul Bodi este locul ideal pentru odihnă, distracţie şi chiar drumeţii. Ziua începe însă cu o bălăceală reconfortantă la poalele Munţilor Gutâi. "Pe căldura asta vă daţi seama că aici e cel mai potrivit loc pentru aşa ceva", mărturiseşte un turist. "Aici e foarte frumos, nu e aglomeraţie, avem loc, frumos, e natură", adaugă un altul.

Spre prânz deja, aglomeraţia se mută la terase. "Kefir, apă rece de izvor şi o bere rece mai târziu", este meniul unui turist. "Este refugiul perfect pentru zilele de caniculă având în vedere temperatura de la noi de aici. În preajma pădurii este cu până la 8 grade mai scăzută decât în oraş", spune Cornelia Lupșe, administrator domeniu.

Intrarea pe domeniul turistic este gratuită, iar cei mai curajoşi pot explora luciul apei cu un paddle board. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » "Litoralul" ascuns al României, de care puţini turişti au auzit. Să vii la plajă aici nu costă nimic, iar condiţiile sunt de 5 stele