Antena Meniu Search
x

Video Staţiunile-minune din România care atrag tot mai mulţi turişti. Oamenii se declară absolut încântaţi de condiţii: "Ne simţim foarte bine după"

Cei care îşi doresc să îmbine relaxarea cu tratamentul o pot face în staţiunile balneoclimatice de la noi din ţară. În nord-vestul ţării, în staţiunea Tăşnad, din judeţul Satu Mare, turiştii se pot bucura de o baie în bazinele cu apă termală. În timp ce, în comuna Ideciu de Jos, cei care vor să aibă parte de o clipă de linişte, pot lăsa deoparte aglomeraţia din oraşe şi pot veni aici pentru a campa cu rulota sau cortul, chiar în apropierea ştrandului cu apă sărată. 

de Redactia Observator

la 16.07.2023, 09:11

Vezi și

Când afară termometrele depăşesc 35 de grade Celsius, o baie în piscină este cea mai bună soluţie. În bazinele cu apă termală, din staţiunea Tăşnad din judeţul Satu Mare, mii de turişti au luat cu asalt piscinele. 

"Ne place foarte mult şi venim lunar în ultimul timp. Apa ne place. Ne simţim foarte bine după. Tot timpul o recomandăm, pentru că e o stațiune pentru toată lumea", mărturiseşte o femeie. "E frumos aici datorită curăţeniei, a apei curate. Condiţii super", adaugă un bărbat.

Staţiunea Tăşnad, în continuă dezvoltare

Staţiunea Tăşnad a devenit de interes local la începutul anilor 2000, iar de atunci este într-o continuă dezvoltare. Acum un an a fost pusă pe harta celor mai vizitate staţiuni balneoclimatice de la noi din ţară. 

Pe acelaşi subiect

"Suntem între cele 30 de staţiuni balneoclimatice recunoscute şi atestate în ţară", a declarat Adrian Farcău, primar Tăşnad. Iar un loc în bazinul cu cea mai pură apă termală din România este aproape imposibil de găsit. "Din luna mai până acum, în iulie am avut o sută de mii de intrări. Recomand turiştilor să-şi facă rezervările din timp", a mai precizat Adrian Farcău.

Camping în apropierea bazinelor cu apă sărată

La aproximativ 200 de kilometri distanță, turiştii care vor să scape de aglomeraţia din oraşe şi să se bucure de o clipă de linişte, pot merge în comuna Ideciu de Jos. Aici, turiştii pot campa cu rulota sau cortul, chiar în apropierea bazinelor cu apă sărată. 

"Avem două bazine. Avem un bazin aşa cum era şi cel  vechi, din piatră şi lemn. Şi desigur un bazin de beton. Apa este foarte bună. E caldă", a declarat Lucian Feier, primar Ideciu de Jos.

Staţiunea, aflată la cinci kilometri de municipiul Reghin, funcţionează din anul 1992, iar în 2015 a fost reabilitată de administraţia locală, iar de atunci continuă să atragă zi de zi turişti. 

De la cât porneşte preţul de intrare 

"Când am venit în partea stângă la intrare, în băi, nu a fost nicio casă, când am fost prima dată. S-a dezvoltat foarte mult, după '90", povesteşte un bărbat. "În ultimii trei ani, în fiecare an venim. De o dată, de două ori, de câte ori e frumos venim aici. Ne place foarte mult. E un ştrand foarte bun pentru aceştia ca noi, mai vârstnici", completează altul.  

"Pentru mine e bine. Apa e sărată. Nu stăm mult, câte o jumătate de oră, ieşim afară, ne odihnim. Am lucrat destul, iar acum ne permitem să mergem pe aici, pe acolo, cu rulota", spune şi o femeie.

Cei care vor să dea o fugă în cele două staţiuni minune de la noi din țară, o pot face în fiecare zi, iar preţul de intrare porneşte de la 10 lei pentru copii şi 20 de lei pentru adulţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Travel » Staţiunile-minune din România care atrag tot mai mulţi turişti. Oamenii se declară absolut încântaţi de condiţii: "Ne simţim foarte bine după"