Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reacţia unor polonezi veniţi cu cortul în România

O zonă montană deloc aglomerată, dar cu peisaje rare devine tot mai atractivă pentru turiştii străini care vor să descopere România sălbatică, dar şi pentru cei care petrec câteva zile în inima naturii, în cort sau rulotă. Valea Lotrului, din Vâlcea, e înconjurată de munţi, păduri şi lacuri unice, iar în această perioadă caniculară este locul ideal pentru cei care vor să se răcorească.

de Diana Speretoiu

la 15.07.2024 , 18:12

O familie din Polonia face turul României. Străinii au rămas fără cuvinte când au ajuns în Obârşia Lotrului, mica staţiune pe care au descoperit-o după ce au coborât de pe Transalpina.  

"Suntem foarte impresionaţi pentru că iubim muntele. Venim tot de la munte, din Polonia. Nu e aglomerat. Mi-era teamă de ambuteiaje, dar e complet gol azi şi putem să ne plimbăm prin împrejurimi, să căutăm locuri frumoase unde să mergem", spune turistul.

Vacanţa cu rulota în România, prin ochii unor turişti polonezi

Vezi și

Pentru Felicia şi Matei, cea mai frumoasă vacanţă e cu rulota. În casa lor pe roţi, au tot ce le trebuie. Au cutreierat mai toţi munţii şi au găsit locul perfect pe malul râului Lotru. Aici aerul nu e deloc poluat, e linişte şi au în apropiere o mânăstire de lemn mai puţin cunoscută vizitatorilor.

Pe acelaşi subiect

"Am venit de la 42 de grade la 23, 24. E super, super. Aici am căsuţa mea pe roţi. Unde mergem şi vedem un colţ frumos şi plăcut, acolo ne oprim", spune Matei.

"Foarte frumos. E bine, facem şi plajă, şi soare. Gătim când în rulotă, când afară, facem mâncare la foc. Dimineaţa sunt 15 grade. Şi 13 am avut", adaugă Felicia.

La câţiva kilometri distanţă, un alt tablou de vacanţă îşi aşteaptă turiştii. Unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Valea Lotrului este lacul Vidra. E lacul situat la cea mai mare altitudine din România. E înconjurat de munţi şi brazi şi ţi se dezvăluie aici o privelişte impresionantă.

"Foarte frumos. Am mai văzut alte lacuri, dar asta are un specific unic. E o combinaţie de munte, apă, cer. E foarte frumoasă", spune un turist din Moldova.

Valea Lotrului se întinde până în Brezoi. Şerpuieşte prin munţi, străbate Voineasa, Mălaia, sate pitoreşti şi peisaje naturale deosebite.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Reacţia unor polonezi veniţi cu cortul în România