Antena Meniu Search
x

Video Mestecănişul de la Reci, paradisul din inima României de care mulți nu au auzit: "Transmite liniște. Fiecare își regăsește încrederea în el"

O zonă mai puţin cunoscută, dar de-o frumuseţe rară: Mestecănişul de la Reci, un loc de poveste care te îmbie cu răcoare, aer curat, flori şi animale sălbatice, dar mai ales cu peisaje ce-ţi taie răsuflarea. Continuăm campania Ţară, ţară eşti frumoasă şi descoperim astăzi secretele celei mai întinse arii protejate din Covasna, dar, atenţie, şi locul care scris istorie la Hollywood. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.08.2022, 17:56

Vezi și

Mestecănişul de la Reci, aflat la doar 35 de kilometri de Braşov, este destinaţia perfectă pentru o plimbare de-o zi, departe de zgomotul şi agitaţia oraşului. Turiştii găsesc aici peste două mii de hectare de pădure, ierburi înalte, mlaştini, arbuşti şi pajişti cu flori rare, pe cale de dispariţie. Iar din loc în loc - dune roşiatice de nisip ca-n Sahara. Norocoşii care se aventurează adânc în inima pădurii pot observa căprioare, cerbi lăpătari, mistreţi, vulpi dar şi lupi. 

Mihai Boghiu are 43 de ani și este din Brașov. Cu trei ani în urmă, a lăsat  freamătul orașului pentru tihna unei cabane situate chiar lângă Mestecăniș. 

Mihai Boghiu, localnic: Transmite liniște, transmite împlinire, adică este o zonă în care foarte multă lume vine și se bucură de natură asta, o zonă liniștită, în care fiecare își regăsește încrederea în el. 

Frumuseţea şi sălbăticia locurilor atrag turişti din toate colţurile ţării. 

Pe acelaşi subiect

Mestecănișul de la Reci este, din 2007, arie naturală protejată, un loc cu reguli stricte de acces

Claudiu Loghin, reporter: Sunt nu mai puțin de patru trasee tematice în această arie naturală protejată. Două dintre ele au lungimi de șapte și respectiv 4,4 kilometri. Și, cum esențele tari se în în sticluțe mici, cel mai spectaculos dintre ele este și cel mai scurt: Turul Mestecenilor, un kilometru și jumătate. 

Frumuseţea Pădurii de la Reci, aşa cum i se mai spune rezervaţiei, este cunoscută şi peste hotare, iar vestea i s-a dus până la Hollywood. Aici au fost filmate mai multe scene din celebrul film Cold Mountain, care a câştigat Oscarul în anul 2004.

Turiştii care ajung în aceste locuri pot vizita şi lacul de la Reci, care se află în imediata vecinătate a pădurii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Mestecănişul de la Reci, paradisul din inima României de care mulți nu au auzit: "Transmite liniște. Fiecare își regăsește încrederea în el"