Antena Meniu Search
x

Video Mii de tone de material antiderapant, utilaje echipate și verificate: Drumarii din zona montană se pregătesc de iarnă

La munte, pregătirile pentru iarnă sunt pe ultima sută de metri. Nu vorbim de pârtii, însă, ci de drumuri. Sunt anunţate ninsori în zilele următoare, aşa că drumarii se pregătesc de intervenţie. Au deja în baze mii de tone de material antiderapant, iar utilajele sunt echipate și verificate.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.11.2021, 10:43

Vezi și

Nicolae Tăutu are 59 de ani și e șeful districtului de Drumuri Naționale, de la Predeal. E omul pentru care experiența profesională se socotește în numărul de ierni, nu de ani. 32, până acum. 

Nicolae Tăutu, șef de district: Iernile sunt din ce în ce mai atipice. Dacă, la început, aveam trei - patru luni de iarnă, acum putem spune că ne ducem la cinci - șase luni de iarnă.

Drumarii se pregătesc pentru sezonul de iarnă

Iar iarna stă să vină, la munte. Când temperaturile scad sub limita îngheţului, drumarii sunt obligați să împrăștie material antiderapant de două ori pe zi, chiar dacă nu ninge sau plouă. Nu mai puțin de 26 de mii de tone de material antiderapant sunt deja în bazele de deszăpezire din cele cinci județe din centrul țării. Iar drumarii spun că vorbim doar de o treime din cantitatea ce va fi folosită pe timpul sezonului de iarnă

Pe acelaşi subiect

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov se ocupă de sectoarele de drum național din Brașov, Harghita, Covasna, Mureș și Sibiu. 

Elekes Robert, DRDP Brașov: Au început, mai ales în bazele de munte, de la mare altitudine, unde vremea e, practic, imprevizibilă, au început să intre și primele utilaje de intervenție.

Gardurile antiviscol se montează la mică distanță de șosele, în zonele cele mai expuse curenților de aer. Nu mai puțin de 17 kilometri de astfel de garduri sunt montate de-a lungul drumurilor naționale, pe șoselele din centrul țării.

Începand de astăzi, vremea la munte se va răci din ce în ce mai mult. La altitudini de peste 1400 de metri, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, va ninge local şi este de aşteptat ca zăpada să se depună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Mii de tone de material antiderapant, utilaje echipate și verificate: Drumarii din zona montană se pregătesc de iarnă