Antena Meniu Search
x

Vremea 8 noiembrie - 6 decembrie 2021. De marți, se răcește în aproape toată țara. Ninsorile vor predomina la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 8 noiembrie - 6 decembrie 2021. Potrivit specialiştilor, vremea se răcește de săptămâna viitoare, din cauza unei mase de aer rece care va pătrunde în țara noastră.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 05.11.2021, 10:20

Vremea 8 noiembrie - 6 decembrie 2021. De marți, se răcește în aproape toată țara. Ninsorile vor predomina la munte - Observator

ANM a emis, vineri, prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Meteorologii anunță că temperaturile scad în aproape toată țara, începând de marți, 9 noiembrie. Va ploua mai ales în vest, centru și nord, iar la munte va ninge. 

"O masă de aer mai rece va face ca temperaturile să scadă pe parcursul săptămânii viitoare. Răcirea mai accentuată va fi începând cu ziua de marți, 9 noiembrie mai ales în nord-vest, centru, nord-est. Ploile vor prezente în regiunile din vestul, centrul și nordul țării, iar la munte vor predomina ninsorile", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Potrivit prognozei publicate de Administrația Națională de Meteorologie, în următoarele patru săptămâni vor fi temperaturi scăzute în majoritatea zonelor.

Pe acelaşi subiect

Vremea 8 - 15 noiembrie 2021

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice și nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, centrale și nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 15 - 22 noiembrie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 22 - 29 noiembrie 2021

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 29 noiembrie - 6 decembrie 2021

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință ușor deficitară, în cea mai mare parte a țării.

Vremea 5 noiembrie 2021

Vremea va fi deosebit de caldă în jumătatea sud-estică a țării, iar în rest se va răci comparativ cu ziua precedentă, astfel că valorile termice se vor apropia de normele climatologice specifice perioadei. Cerul va avea înnorări și va ploua în vestul, nordul și local în centrul țării și în zonele de munte, iar cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp și local 25...35 l/mp îndeosebi în Dealurile de Vest, în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. În restul teritoriului, în primele ore ale zilei și din nou noaptea, local va fi ceață sau nebulozitate joasă, iar în restul intervalului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă, viteze mai mari urmând a se înregistra pe crestele Carpaților Meridionali (rafale de peste 60...70 km/h), iar ziua local și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în zona subcarpatică a Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 8 noiembrie - 6 decembrie 2021. De marți, se răcește în aproape toată țara. Ninsorile vor predomina la munte