Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O poieniţă de la poalele munţilor Călimani, colţ de rai pentru turiştii care vor să scape de caniculă: "Un loc minunat, perfect, aer curat"

Dacă în oraşe oamenii s-au topit la peste 35 de grade, cei care au ales muntele s-au bucurat de temperaturi sub 20 de grade Celsius. Aşa se face că o poeniţă de la poalele munţilor Călimani a devenit un colţ de rai pentru turiştii care au preferat să-şi petreacă weekend-ul în inima naturii. Mai ales că nopţile tropicale se simt diferit cu cortul sau cu rulota.

de Redactia Observator

la 14.07.2024 , 10:25

La poalele Munţilor Călimani, într-un cadru idlic, timpul pare că a stat pe loc. Împrejmuită de o pădure semeaţă, cu un pârău rece ca gheaţa şi locuri de campare cât vezi cu ochii, Valea Ilvei a devenit de-a lungul anilor loc de poposit pentru zeci de turişti care caută o oază de răcoare.

"Aici e foarte plăcut, plus pârâul care e rece, răcoros. E super ok.

Un loc minunat, un loc perfect pentru o ieşire în natură cu prietenii, aer curat.

Vezi și

Am venit cu prietenii, cu tovarşi cu familia. Cu căţeii, la apă iarăşi", spun turiştii. 

Pe acelaşi subiect

Turiştii se bucură de temperaturi cu până la 15 grade mai mici

Astfel, în refugiul de la munte, departe de zgomotul oraşului, au răsărit pe parcusul zilei zeci de corturi şi rulote. Sufocaţi de căldura de pe drum, turiştii s-au şi-au găsit proprile metode de a se răcori. Răcoarea a luat locul arşiţei, iar turiştii s-au putut bucura pe deplin de frumuseţa naturii. Drumeţiile pe culmile muntoase, dar şi jocurile în familie s-au numărat printre activităţile preferate.    

"20 şi ceva de grade, foarte bine, apa e rece. 

E răcoare faţă de oraş cam 15 grade diferenţă.

Avem saltea pneumatică şi chiar nu e rece la noapte. Noaptea e chiar ok temperaturi de 18 grade", spun turiştii. 

Cum harta României stă sub cod roşu de caniculă şi în următoarele zile, cei care iubesc vacanţele în natură pot da o fugă până la munte, unde se pot bucura de aer curat şi plimbări într-un cadru de poveste. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Travel » O poieniţă de la poalele munţilor Călimani, colţ de rai pentru turiştii care vor să scape de caniculă: "Un loc minunat, perfect, aer curat"