Antena Meniu Search
x

Video O româncă din Italia s-a întors acasă de Revelion pentru prima dată în 18 ani: "E foarte frumos şi emoţionant. Îmi fac cadou experienţa asta"

În Bucovina, de pildă, putem încerca o călătorie cu mocăniţa de la Moldoviţa. Un traseu de 10 km, pitoresc şi cu energie bună. Iar la capăt de linie... tentaţiile culinare tradiţionale: de la sarmale, ostropel de mistreț sau poale în brâu, până la dulcețuri și diferite feluri de zacuscă.

de Angela Bertea

la 03.01.2023, 18:14

Vezi și

Mocăniţa pleacă din centrul localității Moldoviţa, în fiecare dimineaţă. 

Mihai Moroșanu - mecanic: Venim la ora 6, curatam focarul la locomotivă. o alimentam cu lemne, o alimentam cu apa, lemne, cărbuni.

O româncă din Italia s-a întors acasă de Revelion pentru prima dată în 18 ani

Mocănița îi poartă pe turiști pe un traseu pitoresc de aproape 10 km, din localitatea Moldoviţa şi până în localitatea Argel. Peisajul de poveste i-a cucerit până și pe străinii ajunși în Bucovina.

Pe acelaşi subiect

Angela Bertea, reporter Observator: Plimbarea durează două ore timp în care putem admira peisajul de poveste si ne putem bucura de farmecul zonei.

Turist străin: E foarte interesant. Locuri bune şi îmi place România. Îmi plac tradiţiile, obiceiurile.  E pentru prima oară când sunt în acest tren şi e pentru prima oară când sunt în România. 

Femeie: Ne-a purtat în timp, relaxant. O experienţă frumoasă. Mai frumoasă ca Bucovina nu-i nicăieri.

Fată: E foarte frumos şi emoţionant pentru că e prima dată când merg cu mocăniţa. După 18 ani petrecut în Italia e prima dată când fac Revelionul acasă şi îmi fac cadou experienţa asta. 

Vasile Brustur - ghid turistic: Avem patru locomotive, toate functionale. Asta care e in spatele meu e Moldovita. Una  plecata e Bucovina si mai avem două de rezervă. Una e Nelu Popescu si  una Hutulca 

La capăt de linie, localnicii şi-au așteaptat oaspeții cu bucate alese, care mai de care mai gustoase.

Olga Haucă - localnică: Cu bulz, cu cărnăciori de mistret, cu păstrav afumat, cartofi. Avem trei sortimente de cartofi. taranesti, umplut. tot feluri de mâncăruri gustoase. 

Bărbat: Brânză cu mămaligă ca la noi în Bucovina. Nici nu mă aşteptam să fie aşa de bun. Păstrav la grătar, cartofi, smantana, de toate şi un vinuţ fiert are nu trebuie să lipsescă de pe masă.

O plimbare cu Mocănița de la Moldovița costa 45 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » O româncă din Italia s-a întors acasă de Revelion pentru prima dată în 18 ani: "E foarte frumos şi emoţionant. Îmi fac cadou experienţa asta"