Antena Meniu Search
x

Video Oraşul care se află în topul preferinţelor turiştilor străini ce vizitează România. Cât scot din buzunare pentru un sejur de 4 zile

Turismul din România continuă să piardă teren în faţa străinilor. Am dat miliarde de lei pe vacanţe în 2023 în afara ţării, în timp ce turiştii care şi-au făcut concediile la noi au cheltuit o sumă de opt ori mai mică. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 19.03.2024, 21:25

Vezi și

Braşovul e pe locul trei în topul oraşelor preferate de turiştii străini care vin la noi. Majoritatea îşi planifică city break-uri şi pleacă cu bugetul gata făcut.

Cât cheltuie, în medie, turiştii care vizitează Braşovul

Turist: În Braşov, stăm o zi, doar azi. Cred că istoria locului acesta e complet diferită de cea din ţara noastră. Suntem din Brazilia, sudul Americii.

Reporter: Câţi bani ai în plan să cheltui pe patru zile aici?

Pe acelaşi subiect

Turist: 200 de euro, cred că e ok, dacă luăm în calcul restaurantele, excursiile, cazarea.

1,9 milioane de turişti au sosit la noi în 2023. Jumătate dintre ei au venit în interes de serviciu şi fiecare în parte a cheltuit, în medie, 500 de euro pe şedere, potrivit datelor INS. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Piaţa Sfatului, Biserica Neagră, strada Sforii şi centrul istoric al Braşovului sunt cele mai vizitate obiective din această zonă. Însă, vizitarea lor nu le ia celor mai mulţi turişti străini mai mult de o zi.

Horia Huluban, administrator restaurant: Trei zile este maxim de timp necesar ca să facă o vizită în zona Braşov, la Bran, la Castelul Peleş. Media consumaţiei la o masă este de o sută de lei de persoană. 

Un miliard de lei au cheltuit anul trecut la noi în ţară turiştii străini, de opt ori mai puţin decât am scos noi din buzunar pe vacanţele în străinătate. 

Capitala, pe locul 1 în topul preferinţelor turiştilor din străinătate

Bucureştiul e pe locul unu la numărul de vizite iar Constanţa, pe doi. Nemţii, italienii, israelienii şi americanii ne aleg drept destinaţie cel mai des. 

Gabriel Roșca, director hotel: Dacă vorbim de turism din Germania, vorbim de turism de afaceri. Dar turism cu incoming, adică cel care vin şi aduse plus valoare în România, zicem că este Anglia, urmată de Republica Moldova

Cristina Niţă, reporter Observator: Anul trecut, numai pe litoral au ajuns 2.200 de israelieni, aduşi în România cu zboruri charter, din Tel Aviv la Constanţa. Fiecare în parte a cheltuit în jur de o mie de euro, doar pe pachetul de vacanţă. Deci, în total, peste 2 milioane două sute de mii de euro. 

În Capitală centrul vechi şi Palatul Parlamentului sunt principalele atracţii ale străinilor.  

9 din 10 turişti au căutat însă confortul din hoteluri, unde nu îşi mai bat capul cu gătitul sau curăţenia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Oraşul care se află în topul preferinţelor turiştilor străini ce vizitează România. Cât scot din buzunare pentru un sejur de 4 zile