Antena Meniu Search
x

Video Oraşul luxos unde românii plătesc "exagerat" pentru a petrece de Revelion. De ce aleg să zboare aici

Aeroporturile din ţară sunt aglomerate la final de an. Românii pleacă să petreacă Revelionul în ţările calde. Egipt, Dubai, Zanzibar sau Maldive sunt destinaţiile preferate de concediu. Preţurile încep de la câteva sute de euro.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 29.12.2023, 19:27

Vezi și

Sunt cozi la toate birourile de check-in din aeroporturi, şi nu pentru că se întoarce Diaspora în strainatate. Romanii pleacă în concedii pe final de an. 

Unde zboară românii de Revelion

"Cele mai accesibile vacanţe în perioada de Revelion rămân, evident cele mai apropiate, astfel că pentru un bilet de avion spre o destinaţie europeană fiecare pasager a plătit în medie 198 €. În top sunt ţări mai calde, precum Egiptul, unde o vacanţă all inclusive, cu tot cu masa de Revelion costă, în medie 700 €, sau Emiratele Arabe, dar aici preţurile încep de la 1200 € / persoană pt 5 nopţi", spune Alex Prunean, reporter Observator.

Această familie va petrece noaptea dintre ani departe de frig. În Dubai.

Pe acelaşi subiect
  • Reporter: Aţi mai petrecut Revelionul până acum într-o zonă cu căldură, într-o zonă în care e vară?
  • Turistă - fiica: Nu, doar în România. Vom vizita mai mult, vom face baie la piscină şi ne vom bucura de Revelion.
  • Turistă - mama: Am ales să fim doar în familie, un moment mai intim. O să petrecem în incinta hotelului, avem masă organizată sau o să vedem focurile de artficii la Burj Khalifa. 

Românii care intră în Noul An în Dubai

Tot locurile "instagramabile" şi căldura au făcut-o şi pe Denisa să aleagă Dubaiul. "Am văzut şi pe internet că este extravagant şi îmi place să postez poze şi ne place căldura. De prin mijloc de noiembrie ne-am hotărât. Preţurile sunt foarte exagerate, am fost şi în perioade diferite şi era mult mai puţin. Biletele de avion, în total, în jur de 20.000 de lei 4 persoane", povesteşte Denisa Mureşan, turist.

Cursa din aceasta dimineaţă din Cluj-Napoca catre Abu Dhabi a fost plină. "E prima dată când plecăm în Dubai. A fost un vis", zice o tânără. "Am ales această excursie în primul rând pentru a fi împreună cu familia şi ne-am oferit un cadou la sfârşit de an", spune un bărbat.

Bilete ieftine de avion de Revelion 2024

Mulţi, în special tinerii, au profitat de preţurile mici pentru biletele de avion către destinaţii ceva mai apropiate. "O să mergem două nopţi la Bratislava şi două la Praga. Anul trecut am fost în Budapesta şi ne gândeam să facem Revelionul tot în afară", mărturiseşte o tânără.

Altora, zborurile întârziate le-au tăiat deja pofta de vacanţă. Ceaţa le-a dat peste cap planurile celor care sperau să ajungă înca de ieri la Berlin sau Istanbul, după cum se vede şi în imaginile surprinse de Sergiu Răzvan. Zborurile lor au fost reporgramate sau chiar anulate. Pentru aeroporturi, luna decembrie e similară cu luna august sau luna concediilor,  din punct de vedere al aglomeratiei.

"Am suplimentat noi la sol, dar şi celălalte insituţii care procesează pasagerii pentru controlul de securitate, pentru controlul de frontieră. Au luat măsuri suplimentare, astfel încât traficul să se desfăşoare normal", a declarat David Ciceo, director Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj.

Specialiştii au şi o recomandare pentru toţi cei care călătoresc acum: să nu uite să îşi facă asigurare de vacanţă, atât medicală, cât şi de călătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Travel » Oraşul luxos unde românii plătesc "exagerat" pentru a petrece de Revelion. De ce aleg să zboare aici