Antena Meniu Search
x

Video Paros, esența Greciei într-o singură insulă. Anul, peste 150.000 de turişti din vestul Europei își fac vacanțele aici

Dacă toată bucuria şi pitorescul unei vacanţe s-ar aduna într-un singur loc, insula grecească Paros ar fi acela. Plajele ireal de fine cu apă cristalină, străduţele cochete şi mâncarea delicioasă sunt motive suficiente pentru a cuceri definitiv orice turist. Mai ales, pe cei romantici. 

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 10.07.2021, 20:53

Vezi și

Paros, o insulă a bucuriei, plină cu străduţe albe şi cochete care duc la port. Renumită pentru carierele de marmură din care a fost sculptată statuia lui Venus din Milo, Paros este a treia insulă ca mărime din Ciclade. 

Pentru români, e relativ uşor să ajungă în Paros. Pot lua avionul până la Atena şi, de acolo, în 30 de minute ajung pe insulă cu un alt avion. Sau pot alege feribotul. Relaxarea e la ea acasă pe plajele izolate, cu peisaje care îţi taie pur şi simplu respiraţia. Şi unde familiile cu copii mici se pot bucura în linişte de apa puţin adâncă. 

În altă zonă a insulei este paradisul sporturilor nautice. Învăluită de meltemi, vântul puternic al Cicladelor, insula Paros e unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru surfing şi scufundări. Dar şi pentru tot felul de senzaţii tari. 

Turiști: A fost prima dată dar cu siguranţă nu ultima dată.

Pe acelaşi subiect

Turiști: Abia aşteptăm data viitoare. Dacă e ceva mai periculos, ne băgăm. 

Preţurile sunt pentru toate buzunarele. De la 10 euro până la 50 de euro, în funcţie de sportul ales şi de nivelul de adrenalină. 

Tânăr: Plaja Golden e recunoscută pentru windsurfing. Este un vânt perfect când bate din nord şi coboară în această zonă care este plată. 

În Parikia, capitala insulei, istoria te întâmpină la fiecare pas. Veţi găsi una dintre cele mai vechi biserici din Europa şi ruinele unui castelul veneţian vechi de aproape 800 de ani. 

Ghid: Acestea sunt ruinele templului dedicat zeiţei Atena, zeiţa înţelepciunii, fiica lui Zeus.

Portul Naoussa este cu siguranţă cel mai popular loc de pe insulă. Aici sunt o mulţime de terase şi taverne în jurul ţărmului. Grecii îi primesc pe turişti cu inima şi mâinile deschise. Oricine ajunge aici e tratat cu prietenie, cu zâmbetul pe buze şi cu mâncare grozavă. În acest restaurant, au mâncat Monica Bellucci, Salma Hayek, Giorgio Armani. 

Mario: Ce au ales? Mâncare tradiţională. Peşte proaspăt, homar, roşii din ferma noastră. 

Tot ce se mănâncă în tavernele şi restaurantele e proaspăt şi gustos. Peştele şi fructele de mare sunt aduse de pescari în fiecare dimineaţă. Aproape în faţa tuturor tavernelor sunt caracatiţe puse la uscat.Vinul savuros completează orice meniu. 

Kostas: Climatul îl face special. Soarele şi vântul din Marea Egee. 

Eleni: Imaginaţi-vă cum e să vă căsătoriţi aici, afară. Lângă acea biserică minutată, cu marea şi cu stâncile. Este un peisaj superb. 

În fiecare an, peste 150.000 de turişti ajung în Paros. În special, din Germania, Anglia, Franţa şi Israel. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Paros, esența Greciei într-o singură insulă. Anul, peste 150.000 de turişti din vestul Europei își fac vacanțele aici