Antena Meniu Search
x

Video Pregătirile pentru Paşte, pe ultima sută de metri, în Delta Dunării. Cât plăteşte o familie de două persoane pentru patru zile de cazare

Pregătirile pentru Paşte au intrat pe ultima sută de metri în Delta Dunării. Proprietarii de pensiuni promit turi;tilor mâncare bună şi activităţi pentru întreaga familie. La toate astea se adaugă muzica şi dansurile tradiţionale ale ansamblurilor comunităţilor din Deltă. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 19.04.2022, 20:35

Vezi și

Cu peisaje de vis, Delta Dunării atrage anual mii de turişti care vor să petreacă Paştele în tihnă. Cea mai accesibilă locaţie este satul Lunca, situat la limita sudică a judeţului Tulcea şi unde se poate ajunge cu maşina. Administratorii pensiunilor de aici sunt hotărâţi să le ofere turiştilor o experienţă de neuitat în căsuţe acoperite cu stuf.

Fătu Dumitru - administrator pensiune: Căsuţă-camping dotată ca la trei stele, cu patul matrimonial baie proprie, încălzire prin aer condiţionat şi panouri radiante pentru încălzire electrică Avem ieşire spre partea de canal, cu o mică terasă unde se poate sta la o cafea sau dimineaţa se poate pescui foarte liniştit. 

Confortul are însă un preţ pe măsură. Patru nopţi de cazare, cu toate mesele incluse, plimbări cu barca de-a lungul Lacului Goloviţa, costă 2.500 de lei pentru două persoane. La preţuri similare, cei care vor să experimenteze sărbătorile Pascale într-o comunitate de lipoveni pot alege Dunavăţul de Jos sau Jurilovca. 

Alexandru Bejan - administrator pensiune: Acest bungalou a fost conceput pentru turişti să experimenteze complet o cameră tradiţional lipovenească. După cum vedeţi, aici este lejeanca. Sub ea se poate face focul. În acest loc facem focul.

Pe acelaşi subiect

Marius Potolea - administrator pensiune: Pentru seara de Paşte le oferim tuturor câte un batic, bineînţeles, doamnelor, ca să meargă la biserică şi să experimenteze Paştele pe rit vechi, la lipoveni. 

După slujba de Înviere, oaspeţii vor merge să ciocnească ouă roşii şi să se resfeţe cu bucatele pregătite de gazde. 

Marius Potolea - administrator pensiune: În primele zile vor avea meniu pescăresc, dar după noaptea de Înviere vor avea preparate tradiţionale cum ar fi o ciorbă de miel, o friptură de miel, dar şi sarmale din peşte.

Turiştii sunt invitaţi apoi la o plimbare pe canalele Dunării. Dar nu cu barca, aşa cum s-ar fi aşteptat, ci cu bicicleta.

Andreea Filip - reporter Observator: Turiştii care vin în Delta Dunării pot să se bucure de o astfel de experienţă cu water-bike. Este o bicicletă montată pe două flotoar, iar turiştii pot să meargă în tihnă pe canale şi se bucure de experienţă. 

Cei care vor să experimenteze cu adevărat sălbăticia Deltei pot alege o vizită în pădurea Letea. 

Andreea Filip  - reporter Observator: Mii de turişti, români şi străini deopotrivă, vin anual aici, în pădurea de la Letea, pentru a admira un lucru unic în lume. Ei spun că doar aici pot vedea caii în libertate.  

80% din locurile de cazare din Delta Dunării au fost rezervate pentru perioada Paştelui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Pregătirile pentru Paşte, pe ultima sută de metri, în Delta Dunării. Cât plăteşte o familie de două persoane pentru patru zile de cazare