Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Cum va fi vremea de Paşte în România. Prognoza meteo pentru următoarele zile

În prag de Paşte, a venit Crăciunul la munte! A nins, iar temperaturile au scăzut ca în timpul iernii. Vremea s-a schimbat brusc în aproape toată ţara. Meteorologii au veşti liniştitoare. De Paşte, se încălzeşte, dar s-ar putea să fie nevoie şi de o umbrelă. Nu este exclus ca în unele zone să plouă. 

De Simona Căpşună la 19.04.2022, 19:24
Vezi și

Privită de sus, staţiunea Rânca pare că se pregăteşte de Crăciun. Ninge, e ger, iar pârtiile sunt învăluite în ceaţă. Cabanierii au muncit toată ziua să cureţe zăpada şi să facă pârtie şi în faţa pensiunilor pentru turişti.

Numai în ultimele ore, s-au aşternut 20 de centimetri de zăpadă. Sunt nămeţi de doi metri acum la Rânca. Drumarii au făcut du-te-vino ca iarna ca să cureţe şoseaua care duce spre staţiune. 

Sandu Florea, drumar: A început să ningă în jurul orelor 3.30, după cum se vede ninge foarte abundent. Este zăpadă foarte multă. Acţionăm cu 4 utilaje, 3 imoguri şi un ATB. Un imogul îndepărtează zăpada de pe carosabil, iar ATB-ul împrăştie material antiderapant. 

Pe ultima sută de metri, cabanierii se gândesc, mai în glumă, mai în serios, să schimbe meniul de Paşte.

Pe acelaşi subiect

Iarna târzie este o bucurie pentru schiori şi snowboarderi. Pe cei mai mulţi dintre ei, Paştele şi 1 Mai îi vor prinde tot pe pârtii. La Sinaia, pe Valea Soarelui, s-au mai depus 10 centimetri de zăpadă, iar stratul este perfect pentru sporturile de iarnă. În Predeal, însă, e nevoie de mai multă ninsoare ca să se poată schia în siguranţă. 

Vremea de Paşte. Temperaturi de vară în weekend

Iarna neaşteptată a schimbat decorul şi în Argeş. În comuna Brădet, localnicii s-au trezit dimineaţă cu florile şi cu copacii plini de zăpadă. Zăpada mielilor, aşa cum îi spun bătrânii. 

Când ne aşteptam să se încălzească, temperaturile au scăzut brusc în aproape toată ţara. Cel mai frig a fost la Miercurea Ciuc: minus 8 grade. Schimbările bruşte nu sunt de bun augur, spun specialiştii. 

Valentin Priporeanu, director Directia pentru Agricultura Gorj: Pericolul este la noapte, sau în zilele următoare, dacă vor fi temperaturi scăzute sub zero grade sau vor fi produse brume. Cei mai sensibili sunt caişii. Ei înfloresc primii, ceilalţi pomi nu sunt în perioada de înflorire şi nu sunt afectaţi.

 În Bucureşti, nu a nins, dar a fost frig şi a plouat ore întregi fără oprire. 

Simona Căpşună, meteorolog Observator: În weekent e tot mai cald si vor fi temperaturi de vară la câmpie, inclusiv în Bucureşti, în schimb luni mai scad puţin temperaturile pentru că ploile vor traversa ţara de la Vest la Est.

De marţea viitoare, ploile vor fi tot mai puţine şi vremea din ce în ce mai caldă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Cum va fi vremea de Paşte în România. Prognoza meteo pentru următoarele zile