Antena Meniu Search
x

Video Reacţia lui Cezar, venit din Anglia la rude, în Suceava, când s-a văzut înconjurat de cai, la centrul de echitaţie

Dacă pe pârtii nu prea avem zăpadă, în vacanţa de schi a copiilor, părinţii au ales alte destinaţii. Au pus în cui schiurile şi săniuţa şi i-au dus pe cei mici la lecţii de călărie. Mai ales că echitaţia a devenit un sport tot mai accesibil în ultimii ani. 

de Angela Bertea

la 24.02.2024, 15:14

Vezi și

Cei ale căror glasuri nu se aud pe pârtie zilele acestea, sunt în manej. La Mitocul Dragomirnei, în Suceava, vacanța s-a mutat la centrul de echitație. Totul începe cu o primă cunoaştere. 

Reacţia lui Cezar, venit din Anglia la rude, în Suceava, când a văzut centrul de echitaţie

Cezar locuiește în Anglia și a venit în vacanță la rude în Suceava. A dat imediat zăpada de pe pârtii, pe câteva clipe petrecute la centrul de echitație. "Schiul da, dar eu nu ştiu, şi îmi plac animalele foarte mult. Îmi place când stau cu animalele că mă simt foarte fericit", mărturiseşte el.

La fel ca el este și Sofia. A venit din Capitală în vacanță, la bunici, pe meleagurile bucovinene. Pentru ea nu este prima vizită la centru. "Pe calul acesta îl cheama Bumerang. L-am cunoscut vara trecută. De atunci merg la echitaţie aici, în toate vacanţele pe care le prind. Îmi place în general să stau cu bunica şi să stăm pe lânga cai. Sunt foarte calmi aşa. Trebuie să creaţi un fel de legătură", spune Sofia.

Pe acelaşi subiect

Experimentaţi sau începători, în manej, chiar şi cei mai mici ajung pe cai mari. La propriu. Pe lângă distracţie, echitaţia poate ajuta şi la concentrare. O confirmă cei care se pregătesc de examene. "O stare de linişte şi de relaxare, poate o să mă ajute să mă concentrez şi mai bine pe învăţat odată ce vin aici şi iau o pauză", crede o tânără.

Cât costă lecţiile de echitaţie

"Noi ne bucurăm că, după cum aţi văzut, copiii în loc de schi au ales caii. Costurile sunt mai mici, echitaţia nu mai e acel sport foarte scump pe care îl ştia toată lumea. La nivel de hobby, atunci costurile în ceea ce priveşte echipamentul - ghete, jambiere, pantaloni, cască, tocă, echipamentul necesar şi principal undeva la 500 de lei", a explicat Cătălin Siminiuc, administrator centru echitație.

La care se adaugă şedinţele de echitaţie, care sunt în medie 100 de lei. Avantajele sunt însă de nepreţuit, chiar şi pentru adulţi. "Echitaţia ne poate corecta postura după o zi întreagă de stat la birou, dar ne poate ajuta şi să scăpăm de girjile cotidiene", spune Angela Bertea, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Reacţia lui Cezar, venit din Anglia la rude, în Suceava, când s-a văzut înconjurat de cai, la centrul de echitaţie