Antena Meniu Search
x

Strategia prin care Sibiul vrea să atragă mai mulţi turişti: Suntem una dintre cele mai atractive destinaţii din ţară

Judeţul Sibiu vrea să fie verde. Ca să atragă cât mai mulţi turişti, autorităţile fac demersuri să obţină certificarea ''Green Destination''. Se bazează pe darurile naturii şi pe tradiţiile păstrate cu sfinţenie, mai ales de cei din mediul rural. Până acum, nouă unităţi de cazare au obţinut certificarea Eco-Romania. Acestea le oferă oaspeţilor experienţe în care accentul se pune pe conservarea mediului înconjurător. 

de Redactia Observator

la 14.02.2024, 13:53

Vezi și

Cele mai multe locaţii turistice eco-friendly se află pe Valea Hârtibaciului, cunoscută şi sub denumirea de Colinele Transilvaniei.

Simina Manea, director executiv Agenţia Judeţeană de Turism Sibiu: Noi credem că suntem una dintre cele mai atractive destinaţii din ţară şi cred că avem toate premisele să ne poziţionăm ca destinaţia verde a României

De exemplu turiştii care ajung în satul Apoș pot participa la drumeţii ecvestre în care să descopere dintr-o altă perspectivă natura sălbatică a României.

Bianca Barbu, reprezentat centru echitatie Apoș: Avem nişte tururi culturale pe care le facem din sat în sat. Plecăm în prima zi de la noi din curte, după care ne oprim în diferite locaţii. Adică într-un tur de 4, 5 zile călare ne oprim în 8 sate.

În astfel de locuri gazdele sunt extraordinari ghizi locali şi sunt implicate în diverse proiecte comunitare.

Bianca Barbu, reprezentat centru echitatie Apoș: Anul trecut am reuşit să refacem fost fierărie a satului şi avem un fierar care ne şi potcoveşte caii dar şi face diverse articole din fier

Agenţia Judeţeană de Turism se ocupă în prezent de identificarea locaţiilor ecologice din întreg judeţul Sibiu. Apoi, când toate condiţiile şi procedurile cerute de Comisia Europeana vor fi indeplinite, Agenţia va putea aplica pentru certificarea Green Destination.

Simina Manea, director executiv Agenţia Judeţeană de Turism Sibiu: Dacă ne uităm la afacerile noastre ne dăm seama că ei sunt ambasadori ai patrimoniului cultural. O dată prin modul în care şi-au restaurat o casă veche şi au transformat-o în pensiune, modul prin care au amenajat-o folosind mobilier vechi, restaurat. Apoi vorbim despre impactul de mediu care este o preocupare a tuturor pentru ca schimbările cliamtice nu mai sunt de neglijat, iar contribuţia lor se întâmplă prin o bună triere a deşeurilor.

Cei mai mulţi turişti străini care vizitează Transilvania sunt din Germania, Marea Britanie şi Spania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Strategia prin care Sibiul vrea să atragă mai mulţi turişti: Suntem una dintre cele mai atractive destinaţii din ţară