Antena Meniu Search
x

Video Tainele călăriei predate celor mici în tabăra specială de echitație de la Şoimuşu Mic: "A fost dorinţa ei, de când era mică"

Legătura dintre copii şi cai este una cu totul şi cu totul specială, iar asta se observă în mai toate centrele de echitaţie, unde zeci de micuţi vin să înveţe tainele călăriei. La centrul de echitaţie de la Şoimuşu Mic, de cinci ani de zile, se ţin tabere speciale, în care copiii se antrenează să devină cei mai buni. Pentru mulţi dintre ei, dragostea pentru cai vine încă de la vârste fragede, iar părinţii sunt bucuroşi să le susţină pasiunea, chiar dacă este una extrem de costisitoare.  

de Redactia Observator

la 04.09.2023, 08:44

Vezi și

Ne aflăm la graniţa dintre judeţele Harghita şi Mureş, în localitatea Şoimuşu Mic. Aici, la centrul de echitaţie, zeci de copii îşi urmează pasiunea pentru cai. Încă de mici, aceştia încep instruirea în ale echitaţiei pe ponei, urmând ca abia de la vârsta de şase ani să urce pe cal.

Tainele călăriei predate celor mici la Şoimuşu Mic

Iulia, mamă: Am ales pentru că a fost dorinţa ei, de când era mică. De la 4 ani i-a plăcut foarte mult.  

Unii dintre participanţi deţin deja un cal al lor, care să le fie companion pe viaţă. Iulia a avut, anul acesta, primele două competiţii, pe care le-a şi câştigat alături de calul ei, Fani.

Pe acelaşi subiect

Nicolae Iulia, călăreaţă: M-am bucurat foarte tare. Nu mi-a venit să cred când am terminat parcursul şi nu am avut nicio greşeală şi un timp foarte bun. 

Prietenă: Am venit aici ca să o susţin pe prietena mea şi sperăm să meargă bine.

Costurile însă sunt pe măsură. Şase zile de tabără, pentru un copil, costă 750 de lei şi include cazarea, masa și antrenamentul. O oră de echitație costă 70 de lei.

Altă mamică: Sunt destul de costisitoare, dar dacă asta este plăcerea ei facem tot efortul ca să o susţinem.

Copiii au fost premiaţi cu medalii, cupe şi diplome pentru întreaga muncă depusă. Pe lângă echitaţie, organizatorii au mai pregătit şi alte activităţi. Oaspeţii au fost aşteptaţi şi cu programe artistice, iar evenimentul s-a încheiat cu un foc de tabără. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Tainele călăriei predate celor mici în tabăra specială de echitație de la Şoimuşu Mic: "A fost dorinţa ei, de când era mică"